Budva poražena od Primorja

Bez obzira na veliku partiju odbrane crnogorskog šampiona, Primorje je ipak bilo prevelik zalogaj - Riječani su slavili sa 8:7, jer je prije svega na golu imalo raspoloženog Radića.
0 komentar(a)
Budva, Foto: Luka Zeković
Budva, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.11.2011. 20:32h

Budva je poražena i četvrti put zaredom u Jadranskoj ligi, crna serija u regionalnom takmičenju i dalje traje, ali je makar, za razliku od prethodnih duela, ekipa Draga Pejakovića pokazala reakciju.

Bez obzira na veliku partiju odbrane crnogorskog šampiona, Primorje je ipak bilo prevelik zalogaj - Riječani su slavili sa 8:7, jer je prije svega na golu imalo raspoloženog Zdravka Radića.

Crnogorski reprezentativac je znao kako da zaustavi gotovo sve napade Budve sa igračem više (iskoristili samo dva od devet), a u finišu prve četvrtine je odbranio i peterac Darku Brguljanu.

Budva je dosta naivno otvorila meč, jer je Primorje u samo minut i 20 sekundi iz tri kontranapada došlo do nedostižne prednosti od 3:0. Tada je bilo jasno da Budva teško može da očekuje trijumf...

"Nakon poraza nikada ne možete da budete zadovoljni, ali ovaj meč je ipak pokazao da imamo igru, to mi je u ovom trenutku najvažnije. Utakmica sa Primorjem je došla u nezgodnom trenutku po nas, a svi znamo o kakvom se protivniku radi. Mislim da nismo imali ni sreće u napadu, ali to ne umanjuje trijumf protivnika", rekao je Pejaković.

Primorje je sredinom druge četvrtine imalo i rekordnih plus četiri (5:1 nakon gola Marka Jelače), ali je kasnije Budva nagovijestila da bi mogla da se vrati u meč - kod 6:4 i 7:5 za propustila da potpuno vrati neizvjesnost. Ipak, početničke greške u napadu Budvana su olakšale posao ekipi koju vodi Zoran Roje.

"Krenuli smo silovito, napravili i solidnu prednost, baš kao u našem međusobnom duelu koji smo igrali u Evroligi nedavno. Ipak, ovo je bio mnogo drugačiji meč, Budva je bila mnogo bolja nego tada i bilo je neizvjesno. Najvažnije je da smo pobijedili, ova tri boda su jako bitna", kazao je Radić.

Budva - Primorje 7:8 (0:3, 2:2, 2:1, 3:2)

Budva - Bazen „Dragan Trifunović”. Gledalaca: 100. Sudije: Periš, Tioco (Hrvatska). Igrač više: Budva 9 (2), Primorje 12 (3). Peterci: Budva 1 (-), Primorje 1 (1).

Budva: Lazović (šest odbrana), Dončić, Đurđić, Danilović, Ljubanović, Tičić, Brguljan 3, Radović, Vukčević 3, Konatar, Trbojević, Jokić, Ćetković, Radunović 1.

Primorje: Car, Glavan, Paškvalin, Krapić, Varga 3, Franković, Muslim 1, Jelača 2, Brala, Barać, Šetka 1, Garsija 1, Radić (11 odbrana i peterac), Buljubašić.

Bonus video: