Povratak Gojkovića, poziv i Subotiću

Perović je pozvao 21 igrača među kojima i povratnika u kapicu sa državnim grbom Vladimira Gojkovića.
88 pregleda 0 komentar(a)
Gojković, Foto: Vesko Belojević
Gojković, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 31.10.2011. 16:20h

Vaterpolo reprezentacija okupiće se od 14. do 16. novembra prvi put od Svjetskog prvenstva u Šangaju.

Kako Crna Gora ove sezone neće da učestvuje u Svjetskoj ligi, selektor Ranko Perović će ta tri dana da iskoristi za upoznavanje sa igračima, a pripreme će da se održe u Budvi.

Na spisku je i jedno novo ime - u pitanju je 16-godišnji ekstratalenat iz Jadrana Gavril Subotić.

"Gavril je zaslužio da se nađe na spisku nakon svega što je pokazao u Jadranu i igrama tokom ljeta za reprezentativne selekcije. Želio sam da bude prisutan, da bude dio tima, to će sigurno da mu koristi", obrazložio je Perović odluku da uvrsti Subotića.

U tim se vratio i Vladimir Gojković, a iz domaćih klubova pozvani su još i Miloš Šćepanović (Jadran), te petorica iz redova Budve - Milan Tičić, Predrag Jokić, Nikola Vukčević, Damjan Danilović i Darko Brguljan.

Kapiten Nikola Janović (iz Juga) predvodi grupu internacionalaca, a na spisku su još: Aleksandar Ivović, Boris Zloković (Pro Reko), Mlađan Janović, Antonio Petrović (Savona), Aleksandar Radović, Uroš Čučković (Partizan), Denis Šefik, Dragan Drašković (Ćivitavekja), Draško Brguljan (Vašaš), Vjekoslav Pasković (Posilipo), Zdravko Radić (Primorje) i Filip Klikovac, član Sinteza iz Kazanja.

"Ovo je najbolje što Crna Gora trenutno ima. U pitanju je širi spisak, vidjećemo koliko ko može i onda postepeno skraćivati broj igrača", istakao je Perović.

Crnu Goru već u januru čeka Evropsko prvenstvo u Ajndhovenu, a nakon toga slijedi kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Londonu.

Bonus video: