Blokada za Splićane

"Pobjeda ili bod u ovom meču bi nam i definitivno obezbijedila plasman u razigravanje Jadranske lige i stoga nam je ovo bitan meč", kaže Ivica Tucak, trener Jadrana.
0 komentar(a)
Vaterpolisti Jadrana, Foto: Vesko Belojević
Vaterpolisti Jadrana, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 29.10.2011. 08:58h

Nakon laganih pobjeda nad Marsejom u Evroligi (13:7) i podmlađenim Primorcem u Jadranskoj ligi (17:8), vaterpoliste Jadrana očekuje pravo iskušenje - tim Ivice Tucaka danas gostuje Mornaru, uz Pro Reko jedinoj ekipi koja ima sve pobjede.

Splićani su, doduše, odigrali pet mečeva, jedan manje od italijanskog velikana, sastajali su se sa neatraktivnim protivnicima (Kopar, Medvešćak, Jadran Split, Šibenik i POŠK), ali ni u jednom takmičenju nije lako očuvati perfektan skor. Novljani se nadaju da će baš oni prekinuti seriju pobjeda jednog od tri tima iz grada pod Marjanom...

"Istina je da imaju maksimalan učinak, ali njihovi dosadašnji protivnici nisu bili na nivou Jadrana ili jači. To, međutim, ne znači da Mornar nije prilično jaka ekipa ove godine, pogotovo na svom bazenu, i svakako da nas očekuje vrlo teška utakmica", kazao je Tucak.

Prvi stručnjak ekipe sa Škvera ističe da Mornar igra čvrst i dobar vaterpolo, sa puno plivanja, i da je definitivno kandidat za ulazak u šest najboljih nakon ligaškog dijela regionalnog takmičenja.

"Pobjeda ili bod u ovom meču bi nam i definitivno obezbijedila plasman u razigravanje Jadranske lige i stoga nam je ovo bitan meč. U odličnoj smo formi, dobro igramo i svakako da bez bojazni idemo da ostvarimo zacrtano, uz naše maksimalno zalaganje kao i uvijek do sada i naravno veliki respekt prema protivniku".

Tucak je potvrdio da dva dana nisu trenirali mladi bekovi Radovan Latinović i Bojan Baničević, koji su zadobili povrede u duelu sa Pirmorcem, ali ni kapiten Vladimir Gojković.

"Vlado je imao peh sa ujedom insekta ali je to sada sanirano, kao i povrede Latinovića i Baničevića. Ekipa će biti kompletna na meču sa Mornarom", zaključio je Tucak.

Utakmica u Splitu počinje u 19 sati, a sudi crnogorsko-hrvatski dvojac Brguljan-Tomić.

Jug u Kotoru

U Primorcu su se pomirili sa činjenicom da će večeras doživjeti četvrti poraz u Regionalnoj ligi, jer mladi Kotorani dočekuju superiorni Jug.

"Svjesni smo da će Jug, kao i ekipe koje nas kasnije očekuju, voditi trku za 1. mjesto u Regionalnoj ligi. Ipak, za naš mladi sastav sve su to utakmice u kojima se stiče iskustvo i uče lekcije sa najboljim učiteljima", rekao je trener Primorca Vido Lompar.

Meč u bazenu „Nikša Bućin” počinje u 19.30 časova.

Bonus video: