Leka je spreman da osvoji Evroligu

Od operacije ramena ga je spasao stručnjak Ljubiša Stanković... "I dalje idem na terapije, ali je situacija neuporedivo bolja", ističe Ivović.
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.10.2011. 08:58h

Iza Aleksandra Ivovića je najteži period u karijeri, prethodna sezona koja mu je bila prva u inostranstvu (pojačao Pro Reko), umjesto da bude samo potvrda njegove klase, pretvorila se u košmar.

Vukao je povredu ramena, potom je istu obnovio na Svjetskom prvenstvu u Šangaju i situacija je naizgled bila bezizlazna - operacija se nametala kao jedino rješenje i sa sobom je vukla pauzu od minimum dva mjeseca...

Međutim, u avgustu je jedan poziv iz Budve promijenio sve - popularni Leka je posjetio stručnjaka Ljubišu Stankovića.

"Kada je izašao tekst u „Vijestima” da ću vjerovatno morati na operaciju, zvao me je Đuro Tičić, brat potpredsjednika Vaterpolo saveza Aleksandra i rekao mi da bi bilo najbolje da dođem do Budve i vidim se sa Stankovićem. Spojio me je sa njim i od tada se sve promijenilo - krenuo sam sa terapijama i savjetovao mi je da sačekamo 23 dana da vidimo u kakvom će stanju da bude rame. Nakon tog perioda, operacija više nije bila opcija", počeo je Ivović.

Zašto baš 23 dana?

"Ne znam, da je trebalo čekao bih i cijelu godinu samo da ne idem na operaciju - kazao je kroz šalu bivši as Jadrana. - Nakon toga sam bio na magnetnoj rezonanci i niko nije mogao da vjeruje da se situacija tako popravila. I dalje idem na terapije, ali je situacija neuporedivo bolja", ističe Ivović.

U prethodnom intervjuu „Vijestima” si rekao da od bolova ne možeš da šutiraš. Kakva je sada situacija?

"Spreman sam. I dalje imam poteškoća, ali se osjećam neuporedivo bolje. Mogu da pružim mnogo u napadu, sve mi je lakše i da se nosim sa centrima u odbrani, ulazim u duele bez problema. Bol je sve manji, vjerujem da je težak period iza mene i da ću brzo ponovo da budem u pravoj formi. I da osvojim Evroligu", naglasio je Ivović.

Ivović je prvi meč nakon Svjetskog prvenstva odigrao 12. oktobra u Jadranskoj ligi protiv Medvešćaka u Zagrebu.

"Nakon toga sam bio u timu i protiv Primorja u Jadranskoj ligi, a potom i u duelu sa Spartakom u Evroligi. Nije lako kada samo trenirate, mnogo je bolje kada počnu utakmice. Najgore je prošlo, sada gledam samo naprijed", jasan je bek najskuplje ekipe u istoriji vaterpola.

Zašto te nema u italijanskom prvenstvu?

"Nisam registrovan, jer je tada još bilo prilično izvjesno da ću morati na operaciju. Možda je i tako bolje, i bez igranja u domaćim takmičenjima imaćemo mnogo utakmica ove sezone. U italijanskom prvenstvu, inače, mogu da igraju samo dva stranca, ove godine nastupaju Boris Zloković i Filip Filipović", kazao je Ivović.

Da li je Reko ove godine jači nego ikad?

"Po meni, sigurno smo jači nego prošle godine. Stigli su Andrija Prlainović, Duško Pijetlović, Sandro Sukno, došlo je i nekoliko domaćih igrača... To, međutim, ne mora da znači ništa, vidjelo se i prošle godine, kada smo takođe bili favoriti, a na kraju smo ostali bez Evrolige.

Ove sezone to ne bi smjelo da vam se ponovi?

"Ovdje se ništa ne prepušta slučaju, cilj je da Reko postane najtrofejniji klub u Evropi, svake godine se napada Evroliga. Reko je uvijek najbolji, najkvalitetniji i to mora da dokaže u bazenu. Ove godine su nam, po meni, najveći rivali za titulu Jug i Vašaš", zaključio je Ivović.

Nešto je moralo da se mijenja

Crna Gora je nakon Svjetskog prvenstva u Šangaju promijenila selektora - mjesto Petra Porobića zauzeo je Ranko Perović, tvorac velikog Primorca i čovjek koji je Kotorane doveo do titule prvaka Evrope prije dvije godine.

"Za Perovića govore rezultati, napravio je čudo sa Primorcem. Vjerujem da će i sa reprezentacijom da napravi uspjeh", rekao je Ivović.

Vjeruje i da su promjene bile neophodne.

"Nešto je moralo da se mijenja - ili stručni štab ili neki igrači, možda da se šansa pruži nekim mlađim koji se približavaju seniorskom timu. Sigurno da svi snosimo krivicu za neuspjehe koji traju već tri godine. Vidjećemo da li je promjena selektora pravi potez Saveza, naredni period će to da pokaže. Čeka nas Evropsko prvenstvo, potom i kvalifikacije za Olimpijske igre, tu moramo da pokažemo da smo i dalje pravi tim. Na nama je da novom selektoru olakšamo posao", kazao je Ivović.

Crnogorska reprezentacija prvi put od kada postoji neće igrati Svjetsku ligu.

"Mislim da je to dobro, jer sada kada imamo novog selektora potrebno je da se upoznamo. Korisnije je da se okupljamo na nekoliko dana kada su reprezentativne akcije, nego da se u Svjetskoj ligi skupimo na dva dana, odigramo utakmicu i svi se opet vratimo u klubove. Evropsko prvenstvo je jako brzo, već u januaru, i jasno je da nema vremena za gubljenje", istakao je Ivović.

Gojković je uradio pravu stvar

Reprezentacija će nakon više od godinu pauze opet da računa i na Vladimira Gojkovića.

Ivović nema dilemu - povratak kapitena Jadrana je prava stvar za crnogorski vaterpolo.

"Jako mi je drago što je Vlado odlučio da se vrati u reprezentaciju. Siguran sam da će da donese pozitivne stvari. Suvišno je govoriti o njegovim kvalitetima i šta je sve prošao kroz karijeru. Igrali smo zajedno i u Jadranu i u reprezentaciji i radujem se što ćemo ponovo da budemo na istoj strani. On svaku ekipu čini kvalitetnijom, jer je pravi lider u vodi", jasan je Ivović.

Galerija

Bonus video: