Novljani ne žele da se zaustave

"Mečevi sa Primorcem su uvijek posebni i teški, bez obzira na to kakva je trenutna situacija. Međutim, mi smo u odličnoj formi i u pozitivnoj rezultatskoj seriji ", rekao je Gavril Subotić
0 komentar(a)
Subotić, Foto: Vesko Belojević
Subotić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 26.10.2011. 07:03h

Na redu je još jedan bokeljski derbi - Jadran dočekuje Primorac u 6. kolu Jadranske lige i to će da bude već treći okršaj dva tima u sezoni.

Iako je uvijek u bokeljskom derbiju osnovna karakteristika neizvjesnost i nezahvalne su sve prognoze, činjenica je da su Novljani apsolutni favoriti.

"Mečevi sa Primorcem su uvijek posebni i teški, bez obzira na to kakva je trenutna situacija. Međutim, mi smo u odličnoj formi i u pozitivnoj rezultatskoj seriji i nadam se da ćemo tako da nastavimo. Optimizam da ćemo večeras da slavimo svakako se zasniva i na rezultatima i igrama prikazanim u mečevima Kupa, gdje smo bili dosta bolji, ali nikako sa Primorcem nema opuštanja i moramo maksimalno ozbiljno da priđemo meču", rekao je ekstratalentovani napadač Jadrana Gavril Subotić.

Tim sa Škvera je svakog prijatno iznenadio, jer je otkinuo bodove Jugu i Mladosti, savladao Budvu u gostima, a podmlađeni sastav briljira i u Evroligi.

"Igrali smo odlično protiv Marseja i napravili smo veliki posao. Atmosfera u ekipi je sjajna, moral je na visokom nivou, a to je uslov da nastavimo s dobrim igrama bez obzira na to ko nam je protivinik", kazao je Subotić.

Primorac ide na megdan velikom rivalu svjestan da mu šanse nisu velike.

"Jadran je favorit, a mene samo interesuje da ekipa odigra što bolje, pa ako se ukaže prilika, zašto i da ne iznenadi. Ipak, mi smo prethodni period iskoristili da popravimo fizičku spremu. Tako će da bude i ubuduće, jer kreće serija utakmica u kojima nemamo šta da tražimo, protiv Juga, Primorja, Mladosti, Budve, Pro Reka...", istakao je trener Primorca Vido Lompar.

Lompar je priznao da su ga iznenadile partije Jadrana na startu sezone.

"Igraju jako dobro, disciplinovani su i to im se vraća. Plasirali su se u Evroligu, to je veliki uspjeh, potom su nadigrali Marsej. Imaju vrhunskog igrača kakav je Vladimir Gojković, zadržali su i Premuša, tu je i Šćepanović, a mladim igračima je sigurno mnogo lakše uz njih", zaključio je Lompar.

Ostali parovi 6. kola - danas: Primorje - Mladost, Šibenik - Medvešćak, POŠK - Mornar. Sjutra: Jadran Split - Pro Reko. Slobodan je Kopar.

Bonus video: