Danilović: Jug je moćan, biće teško

"Čeka nas jako težak meč, ali vjerujem da ćemo polako da vraćamo neophodno samopuzdanje i da podižemo formu", rekao je Damjan Danilović
59 pregleda 0 komentar(a)
Danilović, Foto: Boris Pejović
Danilović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.10.2011. 07:58h

Budva je u seriji od tri poraza (dva u Jadranskoj ligi, jedan u Evroligi) i realno i nema baš velike šanse da loš niz bude prekinut večeras - crnogorski šampion gostuje Jugu, timu koji mu je sve do finiša prošle sezone bio crna beštija.

Naime, od kada postoji regionalno takmičenje, Budva nijednom nije savladala Dubrovčane, a onda ih je žrijeb spojio u Evroligi, a crnogorski osvajač duple krune trijumfom pred svojim navijačima ostvario najveći uspjeh u klupskoj istoriji - plasirao se na fajnl-for Evrolige.

Nego, to je istorija, ni Budva ni Jug nisu iste ekipe kao što su tada bile.

"Pobijedili smo ih kada je to bilo najpotrebnije, ali ovo je nova sezona, potpuno drugo takmičenje... Jasno je kako je Jug moćan, a mi u ovom meču nećemo ni biti kompletni, jer ćemo nastupiti bez Trbojevića, Vukčevića i Miloševića. Tako da nas čeka jako težak meč, ali vjerujem da ćemo polako da vraćamo neophodno samopuzdanje i da podižemo formu", rekao je Damjan Danilović.

Budva već prilično kasni za timovima koji su u vrhu tabele, poraze od POŠK-a i Jadrana nije lako nadoknaditi u sve jačoj ligi.

"Svjesni smo toga, pogotovo taj poraz u Splitu nije smio da se dogodi. Ipak, treba da bude jasno da je ovo prilično promijenjena ekipa, da ima dosta mladih igrača, da i sa njima treba da se radi", kazao je Danilović.

Bonus video: