Jadran deklasirao Marsej, briljantni Gojković

Novljani pobjedom startovali u elitnom takmičenju - u Igalu je pao francuski šampion rezultatom 13:7
64 pregleda 0 komentar(a)
Gojković, Foto: Vesko Belojević
Gojković, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 22.10.2011. 17:04h

Podmlađena ekipa Jadrana je održala čas vaterpola francuskom prvaku i više nego zasluženo slavila u prvom kolu D grupe Evrolige.

Novljane je do vrlo značajne pobjede predvodio šestostruki strijelac Vladimir Gojković koji je već u 2. minutu iz peterca načeo mrežu Marseja. Uspjeli su Francuzi da izjednače na 1:1, preko Simona, ali to je bilo sve od njih u prvom poluvremenu.

Savršenom igrom u odbrani sa izuzetno raspoloženim Milošem Šćepanovićem na golu, ekipa sa Škvera je mrežu sačuvala skoro 14 minuta, a u tom periodu napravila je seriju od 6:0.

"Zaista smo odigrali sjajnu utakmicu i ostajemo i dalje u odličnoj seriji igara i rezultata. Sve smo odigrali odlično, i u odbrani i u napadu, gdje su ispunili ono što smo se dogovarali, što je rezultiralo raznolikošću, jer je bilo golova i u razigravanjima centra, u kontranapadima, sa prelijepim dodavanjima sa jednog na drugi kraj bazena...", prezadovoljan je bio poslije utakmice trener Ivica Tucak.

I u drugom poluvremenu su Novljani nastavili sa istom igrom, pa su na kraju treće četvrtine imali prednost od sedam golova (11:4), a na samom početku posljednjeg perioda bilo je i osam golova razlike (13:5).

Zahvaljujući takvom rezultatu Tucak je mogao malo više da odmara Gojkovića i Danijela Premuša, koji je i u ovom meču briljirao.

"Ovakav rezultat daje dodatno samopouzdanje za nastavak takmičenja u Evroligi, ali još veće samopouzdanje uliva činjenica da smo odigrali vrhunsku utakmicu. Naredne obaveze u Evroligi su nam priprema za meč sa Volgogradom, gdje nam predstoji teško gostovanje", kazao je Tucak.

Za razliku od njega, crnogorski stručnjak na klupi Marseja Petar Kovačević nikako nije mogao da bude zadovoljan igrom svojih vaterpolista.

"Jadran je jednostavno bio bolji, naročito u reakciji i u završnici, dok mi nismo uspjeli da realizujemo i one prilike koje smo imali. Nismo na pravi način ušli u utakmicu i žao mi je što nismo bili na višem nivou i zbog rezultata, ali i zbog publike koja je došla očekujući vrhunski vaterpolo. Ostaje nam da u mečevima koji dolaze ispravimo greške i probamo da uradimo nešto više", istakao je Kovačević.

Jadran – Marsej 13:7 ( 3:1, 4:0, 4:3, 2:3)Herceg Novi - Bazen Instituta Igalo. Gledalaca: 600. Sudije: Juhaš (Mađarska), Korizna (Poljska). Igrač više: Jadran 8 (2), Marsej 11 (3). Peterci: Jadran 2 (2).

Jadran: Šćepanović (15 odbrana), Sekulić 1, Sarić 2, Tešanović 1, Vidović, Latinović, Baničević, Gojković 6 (2), Premuš 1, Subotić 2, Beltrame, Tomašević, Krizman.

Marsej: Garso (osam odbrana), Tomašević, Kovačević 1, Menić, Bašić, Simon 1, Kruisla 2, Marzuki, Verno, Bodega 1, Amardil, Kamarasa 2, Mutabid.

Bonus video: