Riječani apsolutni favoriti

"Primorje je ekipa koja spada u sam vrh evropskog vaterpola i ima najveće šanse da bude prvi u grupi", istakao je kapiten Budvana Milan Tičić.
0 komentar(a)
Budvani_1, Foto: V. BELOJEVIĆ
Budvani_1, Foto: V. BELOJEVIĆ
Ažurirano: 22.10.2011. 07:28h

Gostovanje Primorju u Rijeci i nije baš najbolji način da se otvori sezona u Evroligi, ali možda je Budvi meč sa tako moćnim protivnikom i potreban, s obzirom na to da je u pitanju prva utakmica u sezoni u kojoj Budvani ne nose ulogu favorita.

Tim Draga Pejakovića šansu vidi u rasterećenosti, to je možda i jedina prednost crnogorskog šampiona pred duel sa filijalom Pro Reka.

"Očekuje nas najteže gostovanje u grupi. Primorje je favorit, ali vjerujem da ćemo i mi imati šta da pokažemo u ovom meču. Prije svega, napredak u odnosu na prethodne utakmice. Spremni smo da se nadigravamo, vidjećemo da li će to da bude dovoljno za dobar rezultat u Rijeci, "rekao je Darko Brguljan. Budva, svakako, mora da pokaže više nego u prethodnim mečevima u kojima je izgubila (i bila nadigrana) od Jadrana, ali i slabašnog POŠK-a.

"U Evroligi su nam prioritet mečevi kod kuće, nadam se da ćemo da podignemo formu i da djelujemo bolje iz utakmice u utakmicu. Takođe, bliži se i finale Kupa, koje nam je važno, jer branimo trofej", kazao je Brguljan.

Kapiten Budve Milan Tičić cijeni Primorje i prepušta mu ulogu favorita u večerašnjem okršaju.

"Nemamo šta da izgubimo u ovom meču. Naša računica je da pobjedama kod kuće i eventualnim nekim bodom u gostima dođemo do četvrtfinala. Ovaj meč sigurno nije presudan za stanje u grupi, ali ne dolazi u baš najboljem trenutku po nas. Primorje je ekipa koja spada u sam vrh evropskog vaterpola i ima najveće šanse da bude prvi u grupi", istakao je Tičić.

Budvi ostaje da dokaže da je bolja od Olimpijakosa i Vuljagmenija.

"Realno je da se mi i dva grčka tima borimo za to drugo mjesto", zaključio je Tičić.

Bonus video: