Jadran za drugo mjesto, Budvi slijedi dokazivanje

Novljani ciljaju drugo mjesto u konkurenciji Pro Reka, Spartaka i Marseja, dok će Budva da igra u grupi sa Primorjem, Olimpijakosom i Vuljagmenijem
0 komentar(a)
Budva, Foto: V. BELOJEVIĆ
Budva, Foto: V. BELOJEVIĆ
Ažurirano: 16.10.2011. 22:28h

Žrijeb u Zagrebu nije bio baš naklonjen crnogorskim klubovima, ali nakon što je bubanj ponudio protivnike sigurno da je zadovoljniji Jadran - Novljani će da igraju u grupi D sa Pro Rekom, ruskim Spartakom i Marsejom.

Budvane, sa druge strane, u grupi A čeka riječko Primorje, te grčki timovi - Olimpijakos i Vuljagmeni.

Aktuelni prvak Evrope Partizan se nalazi u grupi C sa tri mađarska tima (Eger, Seged i Vašaš), dok grupu B čine Jug, Mladost, Špandau i Vojvodina.

Gojković: Prvi meč znači mnogo

Jadran će sa Spartakom i Marsejom da se bori za drugo mjesto i prolaz, jer je Reko prije nego što je i počela Evroliga već viđen na prvom mjestu u grupi.

Novljani prvi meč igraju kući protiv Marseja narednog vikenda.

"Nismo mogli da dobijemo težu grupu, osim da nam je iz trećeg šešira došla Mladost, a ne Marsej. Međutim, nismo u sitaciji da biramo. Ako pobijedimo Marsej u prvom kolu, a onda da se sa Spartakom borimo za drugo mjesto", rekao je Vladimir Gojković.

Pritiska, naravno, nema.

"Svakako da u takmičenje ulazimo bez ikakvog imperativa i bez pritiska da moramo da prođemo", kazao je Gojković.

Budva kreće iz Rijeke

Budvu čeka težak posao ako želi da dođe do druge pozicije. Aktuelni osvajač duple krune i prošlogodišnji učesnik fajnl-fora Evrolige u 1. kolu gostuje Primorju."Primorje ima najbolji tim i favorit je, ali je grupa dosta izjednačena. Svi su jaki, ali sam siguran da možemo da igramo protiv njih", istakao je Predrag Jokić.Ne smiju da se „prosipaju” bodovi kod kuće.

"Na svom bazenu moramo da pokažemo snagu i da pokušamo u gostima da osvojimo neki bod koji bi nas približio prolasku u narednu rundu", zaključio je bek Budvana.

Bonus video: