DERBI

Budvani bez prava na kiks, Jadran rasterećen

"Spreman sam na izazov. Kod Mačića se radilo dobro, ali svaka promjena donosi nešto pozitivno, valjda će tako da bude i sa nama", rekao je privremeni trener Budve Drago Pejaković
64 pregleda 0 komentar(a)
Milan Tičić, Foto: Zoran Đurić
Milan Tičić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.10.2011. 07:28h

Budva je porazom od POŠK-a u prošlom kolu već na samom startu regionalnog takmičenja gotovo istrošila sve kredite i došla u situaciju da joj je svaka utakmica presudna ako želi da sezonu završi u gornjem dijelu tabele Jadranske lige i dođe do borbe za fajnl-for.

Zato i derbi sa Jadranom možda i ne dolazi u baš najboljem momentu za Budvane - samo nekoliko dana nakon iznenadne ostavke trenera Slobodana Mačića.

Ipak, crnogorski šampion nema vremena da se osvrće za sobom, već večeras (19 časova) mora da dokaže kvalitet.

"Moramo da gledamo naprijed, situacija nije baš najbolja, ali vjerujem da posjedujemo kvalitet i da smo ovih dana reagovali pozitivno. Problem može da predstavlja to što su povrijeđeni Predrag Jokić, Damjan Danilović i Bojan Milošević, pitanje je da li će moći da nam pomognu", rekao je privremeni trener Budve Drago Pejaković.

Pejaković je bio do srijede pomoćnik Mačiću, a sada je najodgovornija osoba u svlačionici.

"Spreman sam na izazov, mislim da se ekipa podigla posljednjih dana. Kod Mačića se radilo dobro, ali svaka promjena donosi nešto pozitivno, valjda će tako da bude i sa nama.

Od duela sa Novljanima kreće i serija mnogo ozbiljnijih utakmica za aktuelnog osvajača duple krune.

"Bukvalno nemamo pravo na kiks, više ne smiju da nam se dese utakmice kao što je ona u Splitu protiv POŠK-a", istakao je Pejaković.

Jadran, sa druge strane, nastavlja niz paklenih utakmica.

"Očekuje nas još jedan težak meč, sa protivnikom koji je na papiru favorit. Međutim, mi smo igrama pokazali da možemo da se nosimo i sa najjačim evropskim ekipama, tako da i u Budvu idemo željni nadigravanja. Naravno, mi nemamo nikakav imperativ rezultata, igraćemo potpuno mirno, ali sa željom da pokažemo da dobre igre nisu slučajnost", rekao je trener Jadrana Ivica Tucak.

Hrvatski stručnjak je optimista pred derbi u Budvi.

"Igre i rezultati do sada nam daju za pravo da budemo optimisti. Činjenica je da pred početak takmičenja nije niko ni pomišljao da bismo mi eventualno u duelu sa Budvanima mogli da budemo ravnopravni", kazao je Tucak.

Primorac protiv POŠK-a

Primorac traži trijumf protiv POŠK-a (subota, 19.30 časova), ali izdanje Splićana protiv Budve poziva na oprez. Uostalom, trenutno u Evropi ne postoji nijedna ekipa protiv koje bi mladi tim iz Kotora mogao da računa na sigurne bodove...

"Moraćemo da izgaramo od prvog do posljednjeg minuta meča ako želimo da pobijedimo. U goste nam dolazi protivnik koji nije nimalo naivan, a mi samo pravim pristupom možemo da odigramo dobar meč. Skrenuo sam pažnju igračima da moramo ozbiljno da shvatimo današnjeg rivala, u suprotnom možemo da upadnemo u probleme", rekao je trener Kotorana Vido Lompar.

Ostali parovi 5. kola

Mladost - Jug

Pro Reko - Primorje

Kopar - Šibenik

Medvešćak - Jadran Split

Slobodan je Mornar

Preporučujemo za Vas