Mačić podnio ostavku, Uprava Budve zatečena

Mačić je kao glavni razlog za odlazak sa klupe naveo neslaganje sa direktorom Srećkom Uskokovićem oko koncepcije rada i razvoja kluba
104 pregleda 0 komentar(a)
Budva, Foto: Boris Pejović
Budva, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.10.2011. 13:42h

Samo nekoliko sati prije meča sa Katarom u polufinalu Kupa Crne Gore vaterpolisti Budve su ostali bez trenera - Slobodan Mačić je podnio ostavku i obrazložio je nesuglasicama sa sportskim direktorom Srećkom Uskokovićem.

Mačić je klub preuzeo u finišu prošle sezone (nakon što je smijenjen Veselin Krivokapić) i odveo je klub do fajnl-fora Evrolige te osvojio crnogorsko prvenstvo.

Rezultati, međutim, nisu imali veze sa njegovom odlukom.

"Čini mi da se od početka sezone nisam imao povjerenje gospodina Uskokovića, a znate dobro da je jako teško raditi u takvoj atmosferi. Zato sam se odlučio za ostavku", rekao je Mačić za „Vijesti”.

Budva je u subotu doživjela jedan od težih poraza u klupskoj istoriji - od POŠK- u Splitu.

"Ja kao trener snosim odgovornost za taj poraz, za njega nema opravdanja. Međutim, to je sport, sezona je tek krenula, moguće je da se desi takav poraz. Tačno je da smo igrali sa pet reprezentativaca, ali smo imali i četiri mlada Budvanina, kojima je ovo prva sezona u jakoj konkurenciji", kazao je Mačić.

Uskoković: POŠK nije smio da nam se desiSportski direktor Budve Srećko Uskoković je za ostavku trenera saznao od novinara „Vijesti”.

"Iznenađen sam, jer sam tek sada čuo za ostavku. POŠK nas je sve šokirao, Imali smo sastanak sa stručnim štabom i igračima poslije tog neuspjeha", kazao je Uskoković.

Mačić je rekao da ovom timu treba vremena, a da Vi niste imali sluha za to. Da li je to istina?

"Naša razmišljanja su potpuno drugačija, ne znam kako treba da se slože kockice da bi se dobio POŠK, tim koji se bori da opstane, rezultati su mu nebitni", istakao je sportski direktor osvajača duple krune.

Znači, pritiska nije bilo?

"Nije bio ništa manji nego prije mjesec, kada smo sastavljali tim", rekao je Uskoković.

Bonus video: