Jadran osvojio bod protiv Mladosti, poraz Budve

Jadran je i nakon četiri kola bez pobjede, a ovo mu je drugi remi ove sezone nakon što je igrao neriješeno protiv Juga
84 pregleda 0 komentar(a)
Jadran, Foto: Zoran Đurić
Jadran, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.10.2011. 18:13h

Jadran je još jednom u derbiju pokazao da nikada ne smije da bude otpisan - Novljani su remizirali protiv Mladosti (10:10) i tako osvojili drugi bod u Jadranskoj ligi ove sezone.

Ništa, međutim, nije nagovještavalo takav epilog, jer su Zagrepčani krenuli silovito, poveli sa 3:0, a nakon dvije četvrtine imali i plus pet (7:2).

U tim momentima je izgledalo kao da su Novljani već izgubili utakmicu, kao da su u nekom grču... To uopšte nije bio tim koji je remizirao sa Jugom.

Međutim, poslije pauze na poluvremenu kao da su u bazen uskočili potpuno drugi vaterpolisti, pa su Jadranovi poletarci za četiri i po minuta igre u trećoj četvrtini napravili fantastičnu seriju od 5:0 i rezultatski stigli iskusnu ekipa koja u svojim redovima ima Udovičića, Pavića, Radua, Hinića...

"Stvarno sam na 7:2 mislio da je sve izgubljeno, ali kada smo na početku treće dionice dali dva gola digli smo se u igri i vratili se i rezultatski. I u prvom dijelu smo imali neku igru, ali nismo imali završnicu, a primali smo olako golove i iz kontranapada", rekao je kapiten Jadrana Vladimir Gojković.

Izgledalo je kao da Jadran previše respektuje protivnika.

"Ova ekipa ne treba ničega da se boji, jer nema nikakav imperativ, samo treba da igra slobodno kao što smo i igrali drugi dio utakmice. I upravo tako treba da nastupimo na svakom meču, bez straha, ali i bez opuštanja, jer je za ovu ekipu svaka utakmica derbi. Sve u svemu mislim da, iako je Mladost vodila cijelo vrijeme, ipak je neriješen rezultat najrealnij ishod", kazao je Gojković.

Remi timu sa Škvera je obezbijedio Luka Sekulić pogotkom devet sekundi prije kraja.

"Bila je ovo teška utakmica, kao što smo i očekivali. Startovali smo odlično, imali smo igru i koncentraciju, vodili... Međutim, u nastavku kao da smo izgubili glavu, kao da nismo imali snage da plivamo. U suštini, ne mogu da kažem da nisam zadovoljan neriješenim ishodom, ali mislim da smo mogli i bolje", komentar je trenera Mladosti Vjekoslava Kobešćaka.

POŠK šokirao Budvu

Budva se okliznula u Splitu kada to i nije bilo baš očekivano. Tim Slobodana Mačića je izgubio od POŠK-a sa 5:4, što mu je prvi poraz u sezoni nakon dva startna trijumfa u regionalnom takmičenju.

Splićane je do velike pobjede vodio mladi golman Duja Jelovina koji je upisao čak 19 odbrana, kao i Matutinović sa četiri gola. Budva je, sa druge strane, podbacila, a strijelci su bili Damjan Danilović, Darko Brguljan, Petar Trbojević i Predrag Jokić.

Ostali rezultati 4. kola: Jug - Primorje 11:7, Jadran Split - Kopar 8:11. Srijeda: Šibenik - Mornar, Medvešćak - Pro Reko. Slobodan je Primorac.

POŠK - Budva 5:4 (0:1, 2:0, 2:2, 1:1)Split - Mali bazen na Poljudu. Gledatelja 150. Sudije: Copić, Goreta (Šibenik). Igrač više: POŠK 6 (2), Budva 11 (2). Peterci: POŠK 1 (1).

POŠK: Jelovina (19 obrana), Lušić, Prižmić 1, A. Franičević, Buha, Matutinović 4, Sarić, Maras, Jaić, Šerbl, Jakaša, M. Franičević, Bujas, Travnikar.

Budva: Lazović (11 obrana), Dončić, Kovačević, Danilović 1, Ljubanović, Tičić, Brguljan 1, Radović, Vukčević, Đurđić, Trbojević 1, Jokić 1, Vukmirović, Radunović.

Jadran – Mladost 10:10 ( 1:4, 1:3, 6:2, 2:1)Herceg Novi - Bazen Instituta Igalo. Gledalaca: 300. Sudije: Periš, Radičević (Hrvatska). Igrač više: Jadran 12 (6), Mladost 10 (4).

Jadran: Šćepanović (osam odbrana), Sekulić 2, Sarić, Tešanović 1, Vidović, Latinović, Baničević, Gojković, Premuš 3, Subotić 2, Beltrame 1, Tomašević, Kandić, Krizman 1.

Mladost: Pisk, Radu, I. Milaković, Letica 1, Pavičić, Vukičević 1, Udovičić 2, K. Milaković, Bebić 2, Gagulić, Hinić, Malarah 4, Pavić (četiri odbrane), Bukić.

Bonus video: