Gojković: Odluka nema veze sa tim ko je selektor

"Shvatio sam da je ovo veliki izazov i za mene, jer ako izborimo, a mislim da hoćemo, nastup na Olimpijskim igrama, to bi bila treća Olimpijada za mene", rekao je Gojković
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.10.2011. 07:28h

Jedan od najuspješnijih crnogorskih vaterpolista Vladimir Gojković je svojom odlukom o povratku u reprezentaciju obradovao sve iskrene ljubitelje vaterpola i sporta uopšte.

Dan nakon što je prihvatio da opet bude član „ajkula”, Gojković je ostao skroman, kaže da je od cijele priče napravljena prevelika pompa i da je jednostavno poslije dva mjeseca razmišljanja shvatio da je opet u stanju da ispuni sve obaveze i klupske i reprezentativne.

"Ranko Perović me zaista zvao čim je preuzeo mjesto selektora i dao mi je dosta dugačak period, neka dva mjeseca sam bio u nedoumici. Međutim, prije svega želim da istaknem da moja odluka nema nikakve veze sa tim ko je selektor, kao što neki žele da to provuku. Jednostavno, kada sam dobro razmislio shvatio sam da je ovo veliki izazov i za mene, jer ako izborimo, a mislim da hoćemo, nastup na Olimpijskim igrama, to bi bila treća Olimpijada za mene. Siguran sam da ne treba nikom da objašnjavam koliki je to motiv. Kada sam odlučio da se povučem iz reprezentacije stvarno mi je u tom momentu bilo to i neophodno", rekao je Gojković.

Iz nacionalnog tima je otišao prošle godine nakon Evropskog prvenstva u Zagrebu.

"Imali smo jednu klupsku i dvije loše reprezentativne sezone i bio sam zaista iscrpljen i psihički i fizički. Zbog takvog stanja nisam ni u klubu u tom momentu bio na nivou na kojem je trebalo da budem i bila mi je neophodna pauza. Ovoga ljeta sam odmorio, bio sam na Malti, i to se pokazalo kao odlično iskustvo, jer sam se vratio dosta svježiji. Tako da su to apsolutno jedini motivi za povratak", kaže Gojković i podvlači da su priče o bilo kakvim drugim razlozima apsolutno netačne.

"Neki pokušavaju da provuku priču da je u mojim odlukama da nastupam za reprezentaciju odlučilo to ko je selektor. To apsolutno nema nikakve veze sa realnošću. Ovo je bila moja odluka samo zbog razloga koje sam mnogo puta naveo i koje i sada ističem. Dakle, bilo mi je neophodno da se malo više posvetim igrama u klubu i da se psihički i fizički malo rasteretim", kaže Gojković.

Propuštanje Svjetske lige je pravi potez

I Gojković je svjestan da Crnu Goru naredne godine čeka veliki posao, a odluka da se ove sezone ne igra Svjetska liga ocijenio je kao pravi potez.

"Kalendar je ionako pretrpan i vrlo zahtjevan. Prije Olimpijskih igara imamo Evropsko prvenstvo i nadam se da će reprezentacija da se skupi na pravi način i da ćemo da uradimo prave stvari. Zadatak nam je da pokušamo da se vratimo tamo gdje smo bili, jer nekoliko godina nismo napravili ono što smo željeli", zaključio je Gojković.

Galerija

Bonus video: