Jadran remizirao protiv Juga

Jug je, inače, bio bliži trijumfu, vodio je sa 13:10, ali je tim Ivice Tucaka bio furiozan u finišu, pa je čak imao i posljednji napad 11 sekundi prije kraja da pokuša da pobijedi
0 komentar(a)
Vaterpolisti Jadrana, Foto: Vesko Belojević
Vaterpolisti Jadrana, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 28.09.2011. 18:41h

Jadran je bio na korak da napravi senzaciju i pobijjedi jednu od najjačih evropskih ekipa, ali i ovako je uspjeh ogroman - Novljani osvjanajem boda u duelu sa Jugom uradili ono što je malo ko očekivao.

"Ja sam oduševljen. Odigrati ovako dobru utakmicu, čvrsto, muški i kvalitetno protiv ovakvog protivnika zaslužuje samo sve čestitke. Ako se tome doda i kriterijum suđenja sa dosta isključenja, da smo mi u jednom trenutku praktično ostali bez bekova, onda je utakmica odlična potvrda da odlično radimo i da smo na dobrom putu. Žao mi je što nismo pobijedili, jer smo imali šanse"; rekao je trenera Jadrana Ivica Tucak.

A mladi tim Jadrana je dokazao da se nije slučajno plasirao u Evroligu i da može da se nosi i sa takvom ekipom u čijem je sastavu pola hrvatske reprezentacije, pojačana kapitenom našeg nacionalnog tima Nikolom Janovićem.

"Loše smo odigrali u odbrani, kao da nisu naši vanjski igrači htjeli da se vraćaju da pomognu bekovima na čuvanju centara. Međutim, dobili smo i poprilično isključenja bez lopte, ali smo jednostavno sve loše odigrali, osim realizaciju igrača više koja je bila na visokom nivou. Mi smo u ovom trenutku sigurno bolja ekipa, ali smo stvarno loše odigrali i u tome je cijeli problem naše utakmice", komentar je trenera Dubrovčana Elvisa Fatovića.

I upravo odlična igra u situacijama sa igračem više na dva i po minuta prije kraja donijela Jugu neriješen rezultat, a strijelac je bio najefikasniji kod gostiju Andro Bušlje.

Bušlje je potom napravio i prekršaj za isključenje, ali Novlajni nisu imali dovoljno koncentracije da iskoriste tu prednost i savladaju velikog rivala.

Jadran – Jug 14:14 ( 4:4, 3:3, 3:5, 4:2)

Igalo - Bazen Instituta Igalo. Gledalaca: 500. Sudije: Brguljan (Crna Gora), Periš (Hrvatska). Igrač više: Jadran 9 (6), Jug 13 (10).

Jadran: Šćepanović (osam odbrana), Sekulić 2, Sarić 2, Vuksanović, Vidović, Latinović 2, Baničević, Gojković 2, Premuš 1, Subotić 2, Beltrame 2, Tomašević 1, Kandić, Krizman.

Jug: Vićan (11 odbrana), Vranješ, Sutić 2, Janović 1, Joković 1, Pavlović 1, Marković 1, Bušlje 3, Karač, Dobud 1, Macan 1, Obradović 3, Perčinić, Goreta.

Bonus video: