Poraz Primorca od Marseja, sa Duizburgom za elitu

Kotorani izgubili od Marseja sa 8:7, ali i dalje imaju šanse da se domognu elitnog takmičenja...
58 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Murišić, Foto: Zoran Đurić
Nikola Murišić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 24.09.2011. 19:15h

Primorac je izgubio i u drugom meču na kvalifikacionom turniru u Novom Sadu - bolji od Kotorana je bio Marsej koji je slavio sa 8:7 (2:0, 4:2, 1:3, 1:2).

Tim Vida Lompara je loše otvorio meč, gubio je sa 5:1, na poluvremenu sa 6:2, ali je imao napad sa igračem više 38 sekundi prije kraja za izjednačenje. Ipak, Nikola Murišić je pogodio prečku...

"Ponovile su nam se greške iz prvog meča, na polovini meča smo gubili 6:2 i morali smo nešto da mijenjamo. Ta promjena je dobro prijala mojim igračima, ali smo nakon tajm-auta kod 6:4 primili gol koji se događa jednom u životu. Nijesmo iskoristili dva igrača više u posljednoj četvrtini za potpuni priključak, oni si otišli na 8:5... - rekao je Lompar.

Primorac, iako je upisao dva poraza, ima šanse da se domogne elite. Za to im je potrebno da sjutra (9.30 časova) savladaju Duizburg sa makar dva gola razlike, ali i da Vojvodina bude bolja od Marseja u posljednjem susretu na turniru.

Vojvodina je, inače, večeras savladala Duizburg (10:6) i treću godinu zaredom izborila plasman u Evroligu...

Primorac - Marsej 7:8 (0:2, 2:4, 3:1, 2:1)

Novi Sad - Bazen „Spens“. Gledalaca: 100. Sudije: Sisneros (Španija), Ramos (Portugal). Igrač više: Primorac 12 (6), Marsej 7 (3).

Primorac: Kralj, Lučić, Marković, Gopčević, Nikčević, Đurović, Car 1, Krivokapić, Fanfani, Paunović 1, Popović, Murišić 5, Krivokapić.

Marsej: Garsu, Tomašević 1, Kovačević 1, Menuki, Bašić 2, Simon 3, Krusila 1, Marzovski, Vernu, Bodega, Amarder, Kamarasa, Mutabi.

Bonus video: