Kotorani žele da znaju koliko vrijede

"Vojvodina ima i iskustvo igranja u Evroligi, dvije godine zaredom je učesnik elitnog takmičenja, to dovoljno govori o njenoj snazi. Slično je i sa Marsejom", kazao je Lompar
0 komentar(a)
Primorac, Foto: Zoran Đurić
Primorac, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.09.2011. 18:44h

Koliko je mladi tim Primorca u ovom trenutku daleko ili, pak, blizu evropskog krema vaterpola biće poznato nakon drugog kola kvalifikacija za Evroligu. Kotorani od sjutra do nedjelje igraju u Novom Sadu protiv Vojvodine, Marseja i Duizburga, a dva prvoplasirana tima iz grupe idu u elitu.

Prvi rival je Vojvodina, vjerovatno i prvi favorit na turniru, makar zbog činjenice da je domaćin.

"Već na startu protiv Vojvodine nas čeka težak posao, kao što će uostalom da bude na cijelom turniru. Za nas nema lakih mečeva, u svakom moramo da damo maksimum, jer smo mlad tim, u odnosu na neke ekipe i fizički u nedostatku. Ipak, pokušaćemo da napredujemo, da se protivncima suprotstavimo na pravi način", rekao je trener Kotorana Vido Lompar.

Šef stručnog štaba Primorca je potom i analizirao rivale...

"Vojvodina ima i iskustvo igranja u Evroligi, dvije godine zaredom je učesnik elitnog takmičenja, to dovoljno govori o njenoj snazi. Slično je i sa Marsejom. Ni Duizburg ne može da se potcijeni, to je tim koji je godinama po kvalitetu blizu slavnog Špandaua", kazao je Lompar.

U Primorcu su nakon žrijeba bili zadovoljni, jer su dobili grupu koja je ujednačena. Izbjegli su neke ekipe poput Primorja, Savone...

"Ova kvalifikaciona grupa sigurno nije najjača, ali je svakako najneizvjesnija, jer će u Novom Sadu da se sastanu četiri tima približnog kvaliteta gdje svako svakog može da pobijedi. Mi vidimo šansu, ali nemamo imperativ, jer ova mlada ekipa sada treba da u svaki meč ulazi rasterećeno. Vidjećemo koliko u ovom trenutku možemo", istakao je Lompar.

Na turniru u Zagrebu igraće Mladost, Vašaš, Savona i Panatinaikos, dok u Segedu učestvuju Seged, Crvena zvezda, Šturm i Primorje.

Bonus video: