Tucak: Nismo bez šansi

Jadran od danas do nedjelje učestvuje na turniru u Atini - protivnici Vuljagmeni, Posilipo i Oradea...
0 komentar(a)
Jadran, Foto: Zoran Đurić
Jadran, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.09.2011. 18:02h

Jadran je osam posljednjih sezona bio član Evrolige, a sada je u situaciji da bez imperativa igra turnir od kojeg zavisi plasman u ovo takmičenje.

Jadran učestvuje na turniru u Atini sa domaćim Vuljagmenijem, Posilipom i rumunskom Oradeom, a prvi meč sa organizatorom će ujedno da otkloni dilemu da li ovaj tim Novljana ima kvalitet za Evroligu.

"Nemamo nikakvo opterećenje, igraćemo utakmicu po utakmicu, mislim da sa sve tri ekipe možemo da se nosimo. Teško je reći da li to da bude dovoljno, jer na ovakvim turnirima veliku ulogu igra i iskustvo, a mi imamo sve osim toga", rekao je trener Jadrana Ivica Tucak.

Dodatni hendikep za hrvatskog stručnjaka je što ekipa u pripremnom periodu zbog raznih reprezentativnih obaveza nije bila kompletna, ali i činjenica da je Jadran odigrao samo jedan zvanični meč u sezoni (sa Pro Rekom u Jadranskoj ligi).

"Iako smo prvi put kompletni od početka priprema, očekujemo da dobro odigramo, jer je iza nas dobar rad. Da smo dobro radili pokazalo se i u određenim trenucima u našem meču sa Pro Rekom, ali u takvoj utakmici ne može da se stekne pravi utisak. Međutim, igraćemo agresivno i požrtvovano, uz veliku želju da izvučemo maksimum. A ako se to sve složi, mislim i da imamo šanse da osvojimo jedno od prva dva mjesta", smatra Tucak.

Jadran je prije žrijeba, prema nekim nazvaničnim informacijama, imao obećanja da će da bude domaćin ovoga kvalifikacionog turnira.

"Nažalost, raspored nam nije naklonjen, jer prvu utakmicu igramo protiv Vuljagmenija. Kažem nažalost, jer je to prva utakmica, a protivnik nam je domaćin i vjerovatno će biti takva atmosfera da se sve da se učini da oni prođu. Uz to, Vuljagmeni nam je totalna nepoznanica, jer nismo uspjeli da dođemo do nikakvih informacija o njim. Znam samo da su od ove godine u sastavu Hristos Afrudakis i Leonatis koji su došli iz Olimpijakosa i da im je na centru Vulgarakis, te da su njih trojica osovina igre Vuljagmenija", zaključio je Tucak.

Drugi meč Jadran igra u subotu sa Oradeom, a u nedjelju ujutru protiv Posilipa.

Bonus video: