Primorac se nada plasmanu u elitu

"Za Primorac je ove godine svaka utakmica jaka, a jedino disciplinovana i kolektivna igra, uz svođenje grešaka na minimum, mogu da daju rezultat", rekao je Lompar
0 komentar(a)
Lompar i Gopčević, Foto: Radoje Milić
Lompar i Gopčević, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 21.09.2011. 12:44h

Primorac je samim plasmanom u drugu rundu kvalifikacija za Evroligu napravio uspjeh, a sada će da uradi sve da učini još korak više i plasira se u elitno takmičenje.

Kotorani od petka do nedjelje učestvuju na turniru u Novom Sadu, a protivnici su Vojvodina, Marsej i Duizburg. Dvije prvoplasirane ekipe će da idu u Evroligu, a posljednje dvije u Kup Evrope.

Jasno je da Primorac nije favorit, daleko od toga, ali ni snaga protivnika nije tolika da bi tim Vida Lompara bio bez ambicija.

"Za Primorac je ove godine svaka utakmica jaka, a jedino disciplinovana i kolektivna igra, uz svođenje grešaka na minimum, mogu da daju rezultat", rekao je Lompar na konferenciji za novinare.

Trener Primoraca vjeruje da će tim da bude kompletan, iako je jedan od glavnih igrača, Nikola Marković, povrijedio prepone na utakmici protiv Medvešćaka u Jadranskoj ligi.

Kotorane na startu turnira (petak od 20.30) čeka najteži posao - igraju protiv domaćina Vojvodine, posljednje dvije godine učesnik Evrolige.

"I Marsej je fizički snažna i iskusna ekipa, dugo igra u Evropi, a predvodi je trener Petar Kovačević. Biće izuzetno teko, ali mi se nadamo", kazao je Lompar.

Kapiten Primorca Marko Gopčević rekao je da je za ovaj tim prolaza k u drugi klub kvalifikacija za Ligu šampiona Evrope veliki uspjeh.

"Ova grupa je lakša od drugih, ali nijedna utakmica za Primorac ne može da bude laka zbog neiskustva igranja na međunarodnoj sceni", istakao je Gopčević.

Primorac u drugom kolu igra sa Marsejom, a u nedjelju protiv Duizburga.

Bonus video: