Kreće Jadranska vaterpolo liga: Sezona dokazivanja

Četvrto izdanje Jadranske lige kreće danas, sa jednim novitetom koji nikako nije zanemarljiv - od ove sezone u regionalnom takmičenju igraće i Pro Reko, evropski velikan
148 pregleda 0 komentar(a)
Jadran, Foto: Sportske novosti
Jadran, Foto: Sportske novosti
Ažurirano: 17.09.2011. 09:28h

Četvrto izdanje Jadranske lige kreće danas, sa jednim novitetom koji nikako nije zanemarljiv - od ove sezone u regionalnom takmičenju igraće i Pro Reko, evropski velikan koji je ljetos prihvatio sve finansijske troškove kako bi bio dio takmičenja u kojem nastupaju crnogorski, hrvatski i jedan slovenački klub. Naravno, italijanski tim je tako postao prvi favorit na Jadranu.

Pored Pro Reka, favoriti da se nađu na fajnl-foru su tri vodeća hrvatska kluba (Jug, Primorje i Mladost), dok će Budva i Jadran (realno, Primorcu se ne daju baš neke šanse) da traže priliku iz sjenke. Kao što je poznato, Kataro je odustao od takmičenja zbog finansijskih problema...

Jadran kreće upravo iz Đenove u odbranu titule, Budva na svom bazenu igra protiv splitskog Jadrana, dok podmlađeni Primorac dočekuje Medvešćak.

Pakleni start za Novljane

Snagu Đenovljana već na startu testiraće aktuelni šampion. U goste Reku ide Jadran, koji je potpuno podmladio tim. Od šampionske ekipe ostali su samo Miloš Šćepanović, Vladimir Gojković, Danijel Premuš i Luka Sekulić.

- Ove godine je konkurencija više nego jaka, jer su tri hrvatska kluba sastavila izuzetno jake ekipe. O Pro Reku je suvišno pričati, a tu je i Budva koja je takođe stvorila prilično moćan tim. U takvoj konkurenciji mi stvarno ne možemo sebi da postavljamo nikakve imperative, već treba da sa ovom mladom ekipom igramo maksimalno. Prošle godine smo napravili ogroman uspjeh, jer ova liga je prejaka, mnogi i ne shvataju koliko. Međutim, svima nam je to jasno i zato ni uprava ni trener ne postavljaju pred nas nikakve rezultatske imperative i mislim da igranje bez pritiska može da bude samo prednost, jer tako ovi mladi igrači mogu da pokažu na koga od njih zaista može da se računa u budućnosti - rekao je kapiten Novljana Vladimir Gojković.

A vatreno krštenje u sastavu Jadrana na meču protiv Pro Reka imaće i 29-godišnji Riječanin Martin Beltrame, koji jedini uz Gojkovića, Premuša i Šćepanovića "vadi" prosjek godina u ekipi sa Škvera:

"Malo sam se kasnije priključio pripremama koje su zaista dosta čvrste i jake, ali trebaće nam takav rad, jer ove godine imamo dosta mladu ekipu pa ćemo mi stariji morati dosta toga da iznesemo na svojim ramenima. Upravo zbog sastava ekipe očekujem da ćemo u Jadranskoj ligi biti negdje u sredini ili u gornjem domu među 5-6 ekipa u vrhu i to nam je ustvari i neki cilj u regionalnom takmičenju. Naravno da protiv Reka praktično nemamo šta da tražimo, ali sam siguran da će svi dati svoj maksimum na svakom meču i da će prednost ovog sastava biti kolektiv i ekipna igra, jer je atmosfera zaista fenomenalna", kazao je novi bek Jadrana.

Danilović: I dalje se uigravamo

Budva sezonu otvara protiv splitskog Jadrana. Naravno, sve osim pobjede tima Slobodana Mačića bilo bi ravno senzaciji, zato osvajanje prvih bodova u Jadranskoj ligi niko ne dovodi u pitanje.

"Još smo u pripremama, ali je jasno da smo apsolutni favoriti. Siguran sam da nećemo imati problema protiv Jadrana. Imamo nešto lakši raspored na startu Jadranske lige, što će nam omogućiti da polako ulazimo u formu", rekao je Damjan Danilović.

Regionalno takmičenje je ove godine jače za ekipu Pro Reka. Ipak, to ne mijenja ciljeve Budvana - želja je da se obezbijedi fajnl-for ovog takmičenja.

"Konkurencija je jaka, ove sezone uz Pro Reko sigurno još jača. U svaki meč ćemo da uđemo sa željom da se nadigravamo, vjerujem i da ćemo imati zapažene rezultate", kazao je Danilović.

Lompar najavljuje borbu

Primorcu je otišla kompletna prva postava, ekipa je znatno podmlađena, pa u Kotoru ove sezone niko ne očekuje velike rezultate.

"Primorcu nijedna utakmica ove sezone neće biti laka, pa ni sa Medvešćakom na startu. Nadam se da su igrači to shvatili i da ćemo uz veliku borbenost i podršku sa tribina uraditi sve da Jadransku ligu otvorimo trijumfom", naglasio je trener Vido Lompar.

Prvi kolo

Mladost - Šibenik (18.00)

Budva - Jadran S. (19.00)

Jug - POŠK (19.00)

Mornar - Kopar (19.00)

Primorac - Medvešćak (20.00)

Pro Reko - Jadran HN (20.30)

Slobodno je Primorje

Bonus video: