POJAČANJA

Riječki tandem za jači Jadran

U posljednjim danima prelaznog roka Jadran je u svoje redove doveo i dvojicu internacionalaca iz Rijeke - ljevorukog Ivana Krizmana i iskusnog 29-godišnjeg beka Marina Beltramea
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.09.2011. 16:16h

Aktuelni prvak Triglav Jadranske Lige novo izdanje regionalnog takmičenja dočekuje u potpuno izmijenjenom i podmlađenom sastavu.

Hercegnovski Jadran je zadržao osovinu ekipe - Miloša Šćepanovića, kapitena Vladimira Gojkovića i Danijela Premuša, a od, uslovno rečeno, iskusnijih u sastavu je i ljevoruki 24-godišnjak Luka Sekulić.

Veoma bitno je da je ekipa sa Škvera zadržala i jednog od najboljih hrvatskih stručnjaka Ivicu Tucaka, koji će pored pomenutih igrača na raspolaganju imati nekoliko izuzetno talentovanih mladića iz Jadranovog podmlatka, prije svih super talentovanog 16-godišnjeg Gavrila Subotića.

Međutim, u posljednjim danima prelaznog roka Jadran je u svoje redove doveo i dvojicu internacionalaca iz Rijeke - ljevorukog Ivana Krizmana i iskusnog 29-godišnjeg beka Marina Beltramea.

"Malo sam se kasnije priključio pripremama, koje su zaista dosta čvrste i jake, ali trebaće nam takav rad. Ove godine imamo dosta mladu ekipu, pa ćemo mi stariji morati dosta toga da iznesemo na svojim ramenima", rekao je Beltrame.

Atmosferom u novoj sredini prezadovoljan je i 24-godišnji Krizman.

"Zaista sam prezadovoljan prijemom od strane kluba i saigrača i uopšte okoline. Meni je ovo prvi put da sam otišao iz matičnog kluba i stvarno sam zadovoljan onim što me dočekalo. Mislim da ova ekipa, iako je prilično promijenjena, može dosta dobrog da uradi ove godine. U našim redovima ima nekoliko vrhunskih pojedinaca, a mi ostali ćemo se dopunjavati uz vrhunskog trenera koji može da izvuče maksimum od svakoga", poručio je Krizman.

Smatra da je rano govoriti preciznije o očekivanjima u predstojećoj sezoni.

"Očekujem borbu za sredinu ili prema vrhu tabele u Jadranskoj ligi, mada je to sada nezahvalno komentarisati, vidjećemo kada počne sezona. Što se tiče Evrolige, znam sigurno da ćemo dati sve od sebe na svakom meču, a od rasporeda će dosta zavisiti i rasplet našeg puta u evropskom takmičenju", smatra Krizman.

Slično razmišlja i njegov stariji saigrač:

"Upravo zbog sastava ekipe očekujem da ćemo u Jadranskoj ligi biti negdje u sredini ili u gornjem domu među pet-šest ekipa u vrhu i to nam je, u stvari, i neki cilj u regionalnom takmičenju", istakao je Beltrame.

Prva zvanična utakmica dvojice Riječana u ekipi sa Škvera biće vatreno krštenje u Đenovi, gdje Novljani 17. septembra gostuju velikom Pro Reku u okviru prvog kola regionalnog takmičenja.

Preporučujemo za Vas