Primorac poražen od Segeda

Primorac je ranije obezbijedio plasman u narednu rundu kvalifikacija, a takmičenje u grupi završio je sa dvije pobjede i tri poraza.
77 pregleda 0 komentar(a)
Primorac, Foto: Radoje Milić
Primorac, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 11.09.2011. 12:04h

Primorac je u meču bez rezultatskog značaja izgubio od Segeda (11:6), pa je prvo kolo kvalifikacija završio na četvrtom mjestu sa dvije pobjede i tri poraza.

Kotorani nisu imali šansi protiv mađarskog predstavnika, jer su izuzev početnih 1:1 konstantno bili u minusu. Ipak, cilj je ispunjen, pa će Primorac sjutra da sazna rivale u drugoj rundi kvalifikacije.

"Mogu da budem zadovoljan, pogotovo ako imamo u vidu da smo se okupili samo nekoliko dana pred turnir, jer je veliki broj igrača imao obaveze u juniorskoj reprezentaciji. Tako da nismo imali puno vremena za neke taktičke zamisli. Bitno je da smo obezbijedili makar još šest mečeva u Evropi. Biće izuzetno teško u drugom kolu kvalifikacija, ali mi smo svakako obezbijedili nastup u Kupu Evrope", rekao je trener Primorca Vido Lompar.

Mladom timu iz drevnog grada fali iskustva, vidjelo se to u gotovo svim mečevima na turniru.

"Daleko smo od nekih ekipa, nemamo iskustva i fizički ne možemo da im pariramo. To, međutim, dolazi sa godinama, a naša ekipa je kao što je poznato veoma mlada", kazao je Lompar.

U preostala dva meča današnjeg programa, Monpelje je savladao Harkov sa 10:8, dok je Posilipo trijumfovao u duelu sa Panatinaikosom rezultatom 9:4.

U drugu rundu su se, pored Primorca, plasirali Posilipo, Seged i Panatinaikos.

Primorac - Seged 6:11 (1:3, 1:4, 2:2, 2:2)Kotor - Bazen „Nikša Bućin”. Gledalaca: 100. Sudije: Ramos (Portugal), Vamos (Rumunija). Igrač više: Primorac 8 (3), Seged 7 (1). Peterci: Primorac 1 (1), Seged 1 (1).

Primorac: Kralj, Lučić, Marković, Gopčević, Nikčević 1, Đurović, Car 1, Đujić, Fanfani, Paunović 1, Popović 2, Murišić 1, Krivokapić.

Seged: Bakša, Toror 2, Balint, Varga, Kaveš, Kiš 2, Hegeduš 1, Kunac 1, Leman 1, Juhaš, Janger 2, Šomođi 2, Molnar.

Bonus video: