POČINJE SEZONA

Lompar: Nemamo pritisak rezultata

"Pred ovom ekipom nema pritiska u smislu rezultata, jer tim tek treba da se stvara i da u narednom periodu mogu da se očekuju veliki i zapaženi rezultati", rekao je trener Primorca
0 komentar(a)
Lompar i Gopčević, Foto: Radoje Milić
Lompar i Gopčević, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 06.09.2011. 16:14h

Od ekipe koja je Primorcu donijela najveće uspjehe u istoriji nije ostalo ništa, neki novi klinci sada dominiraju u Kotoru, pa su zato i ambicije, shodno kvalitetu, potpuno izmijenjene.

Primorac u sezonu ulazi sa podmlađenim timom, prosjek igrača je 18 godina, a prvi ispit ih čeka u kvalifikacijama za Evroligu - kotorski klub je domaćin prvog kruga u kojem učestvuju još i Posilipo, Seged, Monpelje, Panatinaikos i ukrajinski Harkov.

Kotorani imaju i novog trenera, jer je Ranka Perovića zamijenio njegov pomoćnik Vido Lompar. Izuzev trojice igrača (Fanfanija iz Herceg Novog, Cara iz Rijeke i Splićanina Vulete), ostali potiču iz prepoznatljive škole Primorca.

"Ekipa je mlada, sastavljena od naših juniora, osim tri nova igrača sa strane. Pred ovom ekipom nema pritiska u smislu rezultata ove sezone, jer tim tek treba da se stvara i da u narednom periodu kroz, recimo, dvije-tri sezone bude dovoljno dobar da mogu da se očekuju veliki i zapaženi rezultati. Ali, sigurno ću tražiti od momaka žestoki rad na treninzima, ponašanje i disciplinu koju moraju da imaju igrači Primorca, i da na utakmicama igramo maksimalno. A koji će rezultat biti to sada niko ne može da zna. Vjerujem u njih, puno ćemo raditi i nadam se da ćemo da ostvarimo dobre rezultate", rekao je Lompar na konferenciji za medije.

Četiri najbolja tima iz grupe idu u drugi krug, preostale dvije nastavljaju takmičenje u Kupu Evrope (novi naziv za LEN kup).

"Grupa je jaka, i mislim da za ekipu Primorca ne postoji lagana utakmica ove sezone, pa ni na ovom turniru. Posilipo i Seged su apsolutni favoriti i oni će da vode borbu za prvo mjesto. Mi šansu moramo da tražimo za ta dva preostala mjesta koja vode u drugi krug. Igramo protiv Harkova, Monpeljea i Panatinaikosa i vidjećemo kakva je snaga tih ekipa. Prema informacijama koje imam, mislim da možemo da im pariramo", kazao je Lompar, koji je pozvao navijače da dođu u što većem broju.

Kapiten Marko Gopčević vjeruje da će za koju godinu da postigne rezultate koje su imali njegovi prethodnici u Primorcu.

"Mladi smo, željni rada, dokazivanja, napretka, ne očekujte neke velike rezultate ove sezone, ali daćemo sve od sebe. Kao što je rekao i trener, Posilipo i Seged su favoriti. Naš adut su mladost i želja. Mislim da sa ostalim ekipama možemo da se nosimo, ali neće nam biti lako ni u jednoj utakmici", kazao je Gopčević.

Za finansije pitajte Upravu

Na pitanje novinara o finansijskoj situaciji u klubu, Vido Lompar je kazao da je to pitanje za čelnike kluba.

"Mogu da kažem da su u jednom dijelu obaveze izmirene, doduše, to nije nešto puno, ali počelo je nešto da se dešava. Tako da se nadam da će zaostale obaveze početi da se izmiruju, ali i obaveze prema novoj ekipi, tačnije, da će biti redovno isplaćivane s obzirom na to da je budžet sada mnogo manji nego što je bio ranijih sezona. Vjerujem da će ovi momci novac koji zarade dobijati redovno. Svakako da očekujem bolje dane u Primorcu", kazao je Lompar.

Raspored

Četvrtak

Posilipo - Seged 17.00

Harkov - Panatinaikos 18.30

Primorac - Monpelje 20.00

Petak

Monpelje - Panatinaikos 09.00

Primorac - Posilipo 10.30

Seged - Harkov 12.00

Posilipo - Monpelje 17.30

Seged - Panatinaikos 19.00

Primorac - Harkov 20.30

Subota

Seged - Monpelje 17.00

Posilipo - Harkov 18.30

Primorac - Panatinaikos 20.30

Nedjelja

Monpelje - Harkov 08.30

Posilipo - Panatinaikos 10.00

Primorac - Seged 11.30

Preporučujemo za Vas