Jadran ne zaboravlja odlazak Prlainovića

"Dok Beograđani ne plate obeštećenje neće dobiti zeleno svijetlo. Od početka smo tražili samo da nas obeštete po tablicama koje su važile u VSSCG", rekao je Đuro Marić
0 komentar(a)
Prlainović, Foto: FoNet
Prlainović, Foto: FoNet
Ažurirano: 05.09.2011. 22:48h

Iako se odustajanjem Katara otvorilo mjesto za Partizan u Jadranskoj ligi, situacija oko učešća Beograđana nije tako izvjesna kao što se činilo prije nekoliko dana.

Nastup beogradskog kluba sa klubovima iz Crne Gore, Hrvatske i Slovenije, naime, koči Jadran iz Herceg Novog, koji tvrdi da Partizan još nije isplatio obeštećenje za Andriju Prlainovića. Reprezentativac Srbije je 2006. godine prešao u tabor „crno-bijelih”, kako tvrde Novljani, iako nije dobio ispisnicu.

"Dok Beograđani ne plate obeštećenje neće dobiti zeleno svijetlo. Od početka smo tražili samo da nas obeštete po tablicama koje su važile u Vaterpolo savezu Srbije i Crne Gore. A sa sportskog aspekta ne bi trebalo govoriti šta bi za ligu značilo učešće evropskog prvaka", rekao je za beogradske „Novosti” predsjednik Jadrana Đuro Marić.

Partizan, sa druge strane, već godinama tvrdi da je Prlainović napustio Jadran i prešao na Banjicu po propisima.

"Dobili smo zahtjev Partizana za učlanjene u Jadransku ligu. Ligu je formiralo osam hrvatskih, tri crnogorska i jedan slovenački klub uz blagoslov tri saveza, tako da su svi ostali učesnici, kao Kataro do ove i Pro Reko od jeseni, samo gostujuće ekipe. Izjašnjavaju se sva tri saveza uz saglasnost klubova", kazao je Marić.

Bonus video: