Denis Šefik u Ćivitavekji

Bivši golman Budve je, inače, osmi član reprezentacije koji je ovog ljeta napustio Crnu Goru
166 pregleda 0 komentar(a)
Denis Šefik, Foto: Boris Pejović
Denis Šefik, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.09.2011. 07:58h

Broj crnogorskih vaterpolista koji će naredne sezone da igraju u inostranstvu veći je za iskusnog golmana - Denis Šefik je napustio Budvu i potpisao za italijansku Ćivitavekju.

Prvi golman vaterpolo reprezentacije je sa italijanskim klubom dogovorio jednogodišnju saradnju i tako se pridružio Draganu Draškoviću (nedavno je napustio Primorac i prešao u klub iz grada koji je 80 kilometara udaljen od Rima).

"U pitanju je ekipa koja ima kvalitet za sredinu tabele u italijanskoj ligi i nema neke posebne ambicije. Pošao sam tamo, jer je to u ovom trenutku bila jedina opcija", rekao je Šefik.

Ćivitavekja je, dakle, bila jedina varijanta, iako je jedan od najboljih golmana na svijetu želio da ostane u Budvi. To, međutim, nije bilo moguće...

"Kasno sam počeo da tražim klub. Zašto? Zato što sam previše vjerovao nekim ljudima i to mi se na kraju osvetilo. Moram samo da istaknem dobru volju predsjednika Vaterpolo saveza Srđana Kovačevića, on je jedini želio da mi pomogne. Ali jednostavno nije mogao sam. Moja želja je bila da ostanem, htio sam da budem blizu reprezentacije, ali...", kazao je Šefik.

Šefik je, inače, osmi član reprezentacije koji je ovog ljeta napustio Crnu Goru. Prije njega, pošli su Drašković, Nikola Janović (Jug), Zdravko Radić (Primorje), Draško Brguljan (Vašaš), Uroš Čučković (Partizan), Antonio Petrović (Savona), Vjekoslav Pasković (Posilipo).

U evropskim klubovima nastupaju još i Aleksandar Ivović, Boris Zloković (Pro Reko), Mlađan Janović (Savona) i Filip Klikovac (Sintez).

Bonus video: