Juniori savladali Iran, sjutra sa Španijom u četvrtfinalu

Izabranici Petra Vica deklasirali Iran sa 16:2 u osmini finala i sjutra će sa Španijom da se bore za polufinale
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.09.2011. 18:31h

Iran je odrađen rutinski u razigravanju i za Crnu Goru na neki način Svjetsko prvenstvo kao da je tek počelo. Nakon lakih rivala u grupi (izuzev onog protiv favorizovane Hrvatske) izabranike Petra Vica sjutra čeka Španija u četvrtfinalu (od 18 časova).

„Furija” je obezbijedila prvo mjesto u grupi 2 (ispred Srbije) i direktno se plasirala u četvrtfinale. Ako Crna Gora savlada Španiju, u polufinalu bi se sastala sa boljim iz duela Srbija - Hrvatska.

"Španija je blagi favorit, pogotovo zbog stila vaterpola koji gaji, a on nam ne odgovara. Koliko je Španija kvalitetna pokazuje i to da je u grupi savladala Srbiju i Njemačku. Igraju brzo, imaju sjajan kontranapad, ali vjerujem da nismo bez šansi. Problem može da bude to što do sada na turniru, izuzev meča sa Hrvatskom, nismo imali jaču utakmicu, što nije slučaj sa našim protivnikom. Mislim da su Španija i Italija i glavni favoriti na ovom turniru", rekao je za "Vijesti" Vico.

U meču sa Iranom, kao što i rezultat govori, dileme nije bilo, a sve govori podatak da je protivnik Crne Gore igrao skoro 25 minuta a da nije postigao gol...

Iran - Crna Gora 2:16 (1:4, 0:4, 0:4, 1:4)

Volos - Gradski bazen. Gledalaca: 50. Sudije: Kuretas (Grčka), Stankovič (SAD).

Iran: Saed, Barail 1, Sultani, Barhordi, Han Banan, Dehdari 1, Daetagi, Amir Tirafkan, Amin Tirafkan, Ziaei, Džamali, Mohamadi, Osati.

Crna Gora: Kandić, Subotić 3, Marković 1, Porobić 2, Nikčević, Baničević, Fanfani 1, Sarić, Latinović 3, Murišić 2, Popović 1, Vico 2, Lučić 1.

Bonus video: