Jadran se ne predaje, finalni turnir nije nedostižan

Novljani gostuju Egeru (18.30) i vjeruju u trijumf kojim bi sačuvali šanse da odu na F8
0 komentar(a)
Dragan Drašković Jadran Carine, Foto: Savo Prelević
Dragan Drašković Jadran Carine, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.04.2018. 16:03h

Jadran Carine je za vikend završio nastup u regionalnoj A1 ligi (izgubio je nakon peteraca od Mladosti u polufinalu, kasnije je trofej odbranio Jug), a sada se okreće finišu grupne faze Lige šampiona.

Novljani sjutra od 18.30 časova igraju sa Egerom u Mađarskoj, a tri kola prije kraja i dalje imaju šanse da se nađu na finalnom turniru na kojem će nastupiti osam najboljih ekipa na Starom kontinentu.

"Eger je veliki favorit u ovom duelu. Mi smo tek završili nastup na fajnl-foru regionalne lige, nismo imali vremena da se odmorimo i osvježimo, ali jednostavno moramo dalje. Mađarski tim je u prednosti, ali će ulogu favorita morati da dokaže i u bazenu", rekao je Dragan Drašković, jedan od najiskusnijih igrača tima sa Škvera.

Izabranici Vladimira Gojkovića su od četvrte pozicije udaljeni pet bodova i imaju samo jedan cilj - da ostanu u igri pred posljednju rundu protiv Špandaua u Berlinu i da u međusobnom duelu odlučuju o putniku na F8.

Špandau čekaju dva gostovanja prije duela sa Jadranom (sjutra Solnoku, pa Sabadelju u 13. kolu), pa je definitivno sve moguće do kraja...

"Naš san je plasman na finalni turnir, vidjećemo koliko je to realno. Ne odustajemo, iako smo odigrali veliki broj utakmica i umor je sve vidljiviji", istakao je ljevoruki Đuro Radović.

Tri kola prije kraja su poznata tri učesnika finalnog turnira iz grupe B - to su Pro Reko (koji će i biti domaćin završnice), Solnok i Eger, s kojim su Novljani u prvom dijelu sezone na svom bazenu igrali neriješeno (4:4).

"Eger igra jako čvrsto u odbrani, vidjeli smo to u prvom međusobnom susretu ove sezone i očekujem još jedan zahtjevan meč. Moramo da damo sve od sebe", dodao je Radović.

U grupi B, dakle, postoji samo jedna dilema, a mnogo više ih je u grupi A u kojoj je velika gužva u vrhu. Olimpijakos je lider sa 28 bodova iz 11 kola i samo teorija može da ga eliminiše, Barselona je na drugom mjestu sa 24 boda, Breša trećaplasirana sa 20, a po 19 imaju moskovski Dinamo i Jug.

Parovi 12. kola - grupa A: Olimpijakos - Breša (17.45), Dinamo Moskva - Partizan (18.15), OSC - Barseloneta (18.30), Jug - Hanover (18.30);

Grupa B: Solnok - Špandau (16.30), Eger - Jadran Carine (18.30), Steaua - Pro Reko (18.30), Alfen - Sabadelj (20.30).

Bonus video: