Tucak: Ni raspored nam nije naklonjen

"Bili smo prinuđeni da napravimo znatne promjene u sastavu, tako da će ove godine gro ekipe da čine mlađi igrači", kazao je Tucak, trener Jadrana.
0 komentar(a)
Tucak, Foto: Zoran Đurić
Tucak, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 16.08.2011. 11:38h

Aktuelni osvajač Jadranske lige Jadran iz Herceg Novog 1. avgusta je krenuo sa pripremama za predstojeću sezonu koja počinje 17. septembra i to utakmicom protiv novog člana regionalnog takmičenja i institucije kakva je italijanski Pro Reko.

Jadran je bio prinuđen da zbog finansijske krize u velikoj mjeri promijeni sastav, otišli su Nikola Janović, dva Filipovića, Kalinić, ali trenutno glavni problem za trenera Ivicu Tucaka je činjenica da ekipa još nije kompletna na treninzima.

"Većina mladića koji su priključeni ove godine prvoj ekipi se trenutno nalazi na obavezama vezanim za mladu i juniorsku reprezentaciju Crne Gore. Tako da će Kandić, Sarić, Vidović, Latinović, Subotić... do 4. septembra da budu angažovani u različitim reprezentativnim selekcijama i tek kad se oni vrate moći ćemo da treniramo sa potpuno kompletnim timom, a prvo kolo Jadranske lige igra se 17. septembra. Dakle, imamo svega desetak dana ozbiljnog rada u punom sastavu, a raspored nam je takav da upravo u prvim kolima imamo najteže protivnike - Reko, Jug, Primorje i Mladost", rekao je Tucak.

Hrvatski stručnjak je u završnici Jadranske lige prošle sezone napravio veliko iznenađenje sa ekipom koja je bila daleko od kruga favorita za osvajanje prvog mjesta u regionalnom takmičenju, međutim, za ponavljanje takvih rezultata u ovoj godini šanse praktično i ne postoje.

"Bili smo prinuđeni da napravimo znatne promjene u sastavu, tako da će ove godine gro ekipe da čine mlađi igrači. Međutim, bitno je da smo sačuvali osovinu koju čine Miloš Šćepanović, Vladimir Gojković i Danijel Premuš, koji će da predvode momke priključene iz mlađih kategorija. Za sada se razgovara sa još dvojicom igrača, čija imena ne bih pominjao dok se postigne dogovor, ali svakako da je ekipa znatno izmijenjena u odnosu na prošlogodišnji sastav. Zato je, između ostalog, veliki problem što ćemo kompletni na treninzima da budemo tek desetak dana pred početak takmičenja", kazao je Tucak.

Crna Gora druga na turniru u Aćirealeu

Na truniru za vaterpoliste rođene 1994. godine i mlađe u italijanskom gradu Aćirealeu Crna Gora je osvojila drugo mjesto. „Crveni” su u finalu izgubili od vršnjaka iz Hrvatske (9:2), što im je jedini poraz na turniru poslije pet pobjeda. Crna Gora je prije finala bila bolja od Srbije 8:6 (u polufinalu), kao i od SAD istim rezultatom, te Španije (9:7), Grčke (10:7) i Francuske (8:4). Najbolji strijelac turnira bio je mladi as Jadrana Gavril Subotić koji je ukupno postigao 22 gola.

Bonus video: