Porobić: Spremili su mi omču oni koji nisu ništa korisno radili za vaterpolo

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora Porobić podnio ostavku. Novi selektor biće izabran u narednih desetak dana
0 komentar(a)
Petar Porobić, Foto: Reuters
Petar Porobić, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.08.2011. 18:13h

Petar Porobić više nije selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore, nakon što je na današnjoj sjednici Upravnog odbora Vaterpolo saveza podnio ostavku.

Porobić je rekao da je ishod sjednice bio poznat od njenog početka, iako je on na sjednicu došao ubjeđen da će se razgovarati o budućnosti, ne samo reprezentacije, već i klupskog vaterpola.

Porobić je za "Vijesti" rekao da su mu spremili omču oni koji ništa korisno nisu radili za vaterpolo i da je ogorčen načinom na koji je došlo do razlaza.

"Ja sam rekao da sam uvijek spreman da snosim odgovornost i polažem račune, ali samo pred onim ljudima iz Upravnog odbora i inače u vaterpolo organizaciji koji su nešto uradili i snosili odgovornost, koji su pomagali. A svakako nisam spreman da polažem račune ljudima koji uopšte nisu dolazili na sjednice Upravnog odbora, koji su pravili opstrukcije saveza i koji su otvarali razne probleme", rekao je Porobić televiziji "Vijesti".

"Kada sam vidio da se radi o jednoj glasačkoj mašini koja je bila pripremljena, ja sam se odlučio za taj potez, iako to nije bila moja prva ideja i želja, a žao mi je što su se preko noći ljudi okrenuli i ušli u lobiranje kao da smo u parlamentima i strankama"

Porobić je rekao da je očekivao da će sve biti urađeno sa mnogo više takta, i da bi neki trebali da se zastide svojih postupaka.

Porobić je sjednicu napustio prije glasanja.

Zahvalnost na saradnji

"Članovi Upravnog odbora su se zahvalili selektoru na dosadašnjoj saradnji i istorijskim uspjesima koje je ostvarila reprezentacija pod njegovim vođstvom", stoji u kratkom saopštenju VPSCG.

UO će u narednih 10 dana da imenuje novog selektora, a biće izabrani i direktor Saveza, menadžer reprezentacije i šef mlađih kategorija nacionalne selekcije.

Crna Gora je pod vođstvom Porobića bila prvak Evrope 2008. godine, a godinu kasnije je osvojila Svjetsku ligu u Podgorici. "Ajkule" su prošle godine u istom takmičenju bile drugoplasirane, a Svjetsku ligu su ove godine završile na 5. mjestu.

Crnogorski vaterpolisti nakon Malage i Olimpijskih igara u Pekingu (4. mjesto) nisu ličili na sebe na velikim takmičenjima, pa je 2009. godine na Svjetskom prvenstvu u Rimu krajnji domet bio 9. pozicija, na Evropskom prvenstvu u Zagrebu 5, zaključno sa nedavno završenim nastupom na SP u Šangaju gdje je osvojeno 7. mjesto...

Bonus video: