Operacija je jedino rješenje za Ivovića?

"Mejlom sam poslao snimke doktoru Lakićeviću koji je u Australiji, čekam mišljenje stručnjaka iz te zemlje, nakon čega će sve da bude poznato", rekao je bek Pro Reka
0 komentar(a)
Ivović, Foto: Zoran Đurić
Ivović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.08.2011. 08:28h

Srce i želja da pomogne saigračima su mu rekli da zaigra na Svjetskom prvenstvu u Šangaju, iako se znalo da rizik postoji, da je povreda ramena dovoljno ozbiljna.

Međutim, Aleksandar Ivović nije želio da propusti to takmičenje, htio je da po svaku cijenu bude dio tima u Šangaju, ali se povreda izgleda samo pogoršala, pa je vjerovatno jedino rješenje da ode na operaciju.

Ivović je, naime, prije nekoliko dana bio na pregledima u Novom Sadu, a sada čeka i drugo mišljenje iz Australije od kojeg zavisi da li će morati na hirurški zahvat.

"Kako sada stvari stoje, izgleda da ću morati na operaciju. Mejlom sam poslao snimke doktoru Lakićeviću koji je u Australiji, čekam mišljenje stručnjaka iz te zemlje, nakon čega će sve da bude poznato", rekao je bek Pro Reka.

Ako dođe do operacije to znači da će da bude minimum mjesec i po van bazena.

"Napukla su mi dva mišića, funkcija ramena je svega 50-60 odsto, ne mogu da šutiram sa sedam-osam metara, osjećam bolove. Pred Svjetsko prvenstvo je bilo malo bolje, bio sam na terapijama... Prve prognoze su da ću, ako dođe do operacije, pauzirati makar mjesec, mjesec i po, ali oporavak uglavnom traje više. To su mi rekli svi igrači koji su imali sličnu povredu", kaže Ivović, koji probleme sa ramenom ima od starta prošle sezone.

Ipak, ne bi ništa uradio drugačije, u Šangaju je jednostavno morao da igra...

"Imao sam probleme i prije Šangaja, nisam igrao Svjetsku ligu, ali želio sam da igram po svaku cijenu. Svjesno sam riskirao, vidjećemo da li će taj rizik na kraju da se isplati".

Kada se prisjeti Šangaja raspoloženje kvari prvi meč protiv Mađarske.

"Da smo pobijedili u tom meču, a mislim da smo trebali, sve bi bilo drugačije. Imali bi otvoren put do polufinala, borili bi se za medalju. Ovako, naletjeli smo na objektivno jaču Hrvatsku i sve je pošlo kako ne treba. Ipak, ne treba da žalimo za onim što se desilo u Šangaju, loše stvari su nam se desile ranije - u Rimu i Zagrebu. Tamo su nas eliminisale objektivno slabije ekipe Njemačka i Rumunija, koje smo u Šangaju i oslabljeni lako pobijedili", zaključio je popularni Leka.

Nisam ni pričao sa ljudima iz kluba

Bek Pro Reka i jedan od najboljih svjetskih igrača na toj poziciji još nije pričao ni sa kim iz kluba o povredi ramena i eventualnoj operaciji od kada se vratio iz Šangaja.

"Nisam se čuo ni sa kim, bio sam na pregledima. Čekam da sve bude sigurno, a nakon mišljenja koje dobijem iz Australije ću definitivno znati da li je operacija jedino rješenje ili nije. Tek onda ću da stupim u kontaktom sa klubom i da vidim šta i kako", rekao je bivši as Jadrana.

Bonus video: