Rudić: Biće teško protiv Crnogoraca

Crna Gora je pronašla igru, dobro funkcioniše, a ovdje je doputovala bez velikog opterećenja, jer nema nekoliko važnih igrača - kaže Rudić
66 pregleda 0 komentar(a)
Ratko Rudić, Foto: Reuters
Ratko Rudić, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.07.2011. 09:28h

Četvrtfinalni duel Hrvatske i Crne Gore biće poslastica koja se čeka već od prvog kola. Utakmica se igra u utorak u 10.40 časova po našem vremenu.

- Očekivali smo da ćemo igrati protiv Crne Gore, čak je od samog početka ta opcija važila za najvjerovatniju. Dobro poznajemo Crnogorce i njihovu igru, a s druge strane mi smo u dobrom stanju, nema povrijeđenih.

Ipak, sigurno će biti teško. Crna Gora je pronašla igru, dobro funkcioniše, a ovdje je doputovala bez velikog opterećenja, jer nema nekoliko važnih igrača.

Ali, sada dolazi opterećenje, utakmica biti ili ne biti, tako da će biti isto za obje ekipe. Biće velika psihološka tenzija na obje strane, mislim da su šanse podjednake, a ja vjerujem u nas - kazao je selektor Hrvatske Ratko Rudić.

Različiti putevi

Selektor Crne Gore Petar Porobićje napomenuo da su dva tima imala potpuno različit put do četvrtfinala.

- Hrvatska i mi smo imali dva potpuno različita puta, koja je žrijeb odredio - objašnjava Porobić. - Mi smo odigrali tri teške utakmice, u kojima smo „izginuli“ da nam se ne bi ponovio Rim, a s druge strane reprezentacija Hrvatske u utorak praktično počinje Svjetsko prvenstvo.

Ne sjećam se kada je posljednji put tako bilo. Imali su tri lagane utakmice, pa pauzu za vrijeme četvrtfinala, za njih Svjetsko prvenstvo traje četiri dana. Da li će to biti prednost prvaka Evrope ili naša, to ćemo da vidimo, ne mogu baš da budem decidan po tom pitanju.

Bonus video: