Jokić: Bili smo strpljivi

Igrali smo strpljivo i u trenucima kada nam nije išlo, u prve dvije četvrtine, nismo gubili glavu, držali smo konce igre u našim rukama.
61 pregleda 0 komentar(a)
jokić, Foto: Arhiva Vijesti
jokić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.07.2011. 17:12h

Osim što je, uz veliku pomoć saigrača, fantastično čuvao najboljeg rumunskog igrača Radua, Predrag Jokić je stigao da postigne i dva veoma bitna gola protiv Rumuna, i to iz dva šuta.

Crna Gora se pobjedom od 8:4 plasirala u četvrtfinale, gdje je čeka Hrvatska.

"Odigrali smo dosta tešku utakmicu, ali takav je eliminacioni sistem - sa dosta grča, nervoze, bez prava na popravni. Igrali smo strpljivo i u trenucima kada nam nije išlo, u prve dvije četvrtine, nismo gubili glavu, držali smo konce igre u našim rukama. Igrali smo jaku odbranu od početka do kraja, mislim da je to presudilo. U posljednje dvije četvrtine proradio nam je i napad, i sa igračem više i iz zone, probili smo ih i na kraju zasluženo slavili", kaže Jokić.

Kada se Crna Gora sredinom 3. četvrtine odbranila sa dva igrača manje, odjednom je sve došlo na svoje mjesto. Rumuni do kraja nisu ni zaprijetili...

"Početkom treće četvrtine ostali smo bez jedinog klasičnog centra - Vukčevića, sigurno da nam je to otežalo posao, ali svi koji su igrali na toj poziciji obavili su lavovski dio posla, prije svih Nikola Janović i Filip Klikovac, tako da se nije mnogo vidio taj nedostatak. Siguran sam da će Vukčević igrati u četvrtfinalu, da neće biti kažnjen", smatra Jokić.

Bonus video: