Jadran protiv Mladosti traži kartu za finale

Jadran i Mladost su se ove sezone sastali tri puta (dva u A1 ligi, jednom u kvalifikacijama za Ligu šampiona), od čega dva u Zagrebu. Novljani su slavili u dva navrata, a jednom je i bilo neriješeno
0 komentar(a)
VK Jadran Carine, Foto: Savo Prelević
VK Jadran Carine, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.04.2018. 08:49h

Jadran Carine je gotovo bez greške odradio regularni dio A1 lige, ali nagradu za sve to mora da zasluži u samo 32 minuta duela polufinala fajnl-fora regionalnog takmičenja.

Danas i sjutra se održava finalni turnir u Dubrovniku, a pred Novljanima je samo jedna obaveza - da savladaju Mladost u polufinalu (18.30, prenos na TV Arenasport 2) i dođu i situaciju da maštaju o trećem trofeju regionalnog šampiona.

Realno, ko god od ove dvije ekipe bude igrao u finalu šanse da uzme pehar su minimalne, jer će gotovo izvjesno igrati sa Jugom (u polufinalu mu je protivnik Jadran iz Splita od 20 časova), apsolutnim favoritom i timom koji je dominantno osvajao titulu i prethodne dvije sezone.

Zato je najbolja nagrada za tim sa Škvera da ode do samog kraja i obezbijedi još jedan duel protiv velikana iz Gruža i najbolje ekipe u regionu.

"Jadran i Mladost se dobro poznaju i znamo da nam najveća opasnost prijeti od njihovih centara. Potrebno je da budemo na prepoznatljivom nivou, da iz čvrste igre u odbrani stvaramo šanse u napadu. Vjerujem da smo bliži finalu", rekao je golman Jadrana Slaven Kandić.

Jadran i Mladost su se ove sezone sastali tri puta (dva u A1 ligi, jednom u kvalifikacijama za Ligu šampiona), od čega dva u Zagrebu. Novljani su slavili u dva navrata, a jednom je i bilo neriješeno.

"Izgubili smo samo da puta u regularnom dijelu regionalnog takmičenja, i to oba puta od Juga. To dovoljno govori kakvu sezonu imamo. Mislim da smo zaslužili da se nađemo u finalu i da odlučujemo o trofeju. Jug je svakako apsolutni favorit za pehar, a mi moramo da mislimo samo na to kako da eliminišemo Mladost. Iskreno rečeno, nismo imali mnogo vremena za pripremu, većina igrača je imalo obaveze sa reprezentacijom, ali nadam se da ćemo prevazići taj problem", jasan je Kandić.

Jug i Primorje su najtrofejniji u ovom takmičenju, imaju po tri titule, Jadran se radovao dva puta (2010. i 2011. godine), a trofej je 2012. osvojio i italijanski Pro Reko u jedinoj sezoni u kojoj je učestvovao.

Bonus video: