Sa Kazahstanom zalet za osminu finala

Taj meč biće "ajkulama" samo zagrijavanje za ono što slijedi - razigravanje za plasman. Ili, što bi svi u taboru naše reprezentacije rekli - za osminu finala. Dalje ne žele da gledaju
82 pregleda 0 komentar(a)
Jokić, Foto: Vesko Belojević
Jokić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 21.07.2011. 18:13h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

I Španija je arhivirana kao i Mađarska, utisak je gotovo identičan u oba meča iako su se završila potpuno drugačijim rezultatom - oba puta igra koju su prikazali izabranici Petra Porobića uliva nadu da od njih možemo dosta toga da očekujemo, možda i više nego su i sami očekivali.

Sjutra „crvene ajkule“, koje se u Šangaju opet ponašaju u skladu sa nadimkom, igraju protiv Kazahstana. Taj meč biće im samo zagrijavanje za ono što slijedi - razigravanje za plasman. Ili, što bi svi u taboru naše reprezentacije rekli - za osminu finala. Dalje ne žele da gledaju.

"Za početak imamo odgovarajuću igru, dobru, možemo svi da budemo zadovoljni. Samo da nastavimo ovako. Kazahstan je na papiru lakši protivnik, ali u taj meč treba da uđemo svom snagom, ako je moguće da ostvarimo što lakšu i ubjedljiviju pobjedu i na kraju se spremamo za protivnika u osmini finala. Mislim da će to biti Rumunija, za nas uvijek neugodan rival. Zagorčali su nam život prošle godine na Evropskom prvenstvu u Zagrebu, tako da ćemo sigurno biti vrlo oprezni. Ali, prvo treba da se okrenemo Kazahstanu, da idemo korak po korak jer je tako najbolje", kaže za „Vijesti“ uvijek pouzdani Predrag Jokić.

Činjenica da se naši igrači i stručni štab nisu bavili kalkulacijama, možda im se i posreći. Jer, ko garantuje da bi Italijani bili lakši protivnik u eventualnom četvrtfinalu nego Hrvatska, s obzirom na sjajne igre „azura“ na Svjetskom prvenstvu.

"Ko god se bavio računicama, uglavnom nije dobro prolazio. Sigurno da ćemo u četvrtfinalu imati jakog protivnika, ali pobjedama se diže ekipa, raste samopouzdanje. Zato ne znam koliko bi bilo dobro da smo se bavili kalkulacijama. Na papiru je možda lakši protivnik Italija, ali igraju stvarno odličan vaterpolo i pravo da vam kažem ne bih znao koga da izaberem između njih i Hrvata, kad bih mogao da biram. Ali, prvo razmišljamo o Rumunima, pa ćemo tek onda o četvrtfinalu".

Jokić je od početka u reprezentaciji i jedan je od najpozvanijih da govori o atmosferi u nacionalnom timu. Gledano sa strane, čini se da sve funkcioniše besprekorno.

"Jeste, odlična je atmosfera, dobro smo radili tokom priprema. Samo tako treba da nastavimo i mislim da možemo da ostvarimo dobar rezultat", zaključuje Jokić.

Ništa novo na kongresu Fine

U Šangaju je juče u ranim prijepodnevnim satima održan i Kongres Svjetske vaterpolo asocijacije (FINA), kojem su prisustvovali i naši delegati Andrija Popović i Dejan Adžić.

Kako je sve unaprijed već bilo pripremljeno, nije bilo nikakvih spektakularnih odluka. Iznenađenje je jedino to što je glatko odbijeno nekoliko predloga koji su dolazili iz SAD.

Bonus video: