Šefik: Ako ovako nastavimo, možemo da se nadamo dobrim stvarima

"Ne znam kako je ranije bilo, jer ja sam u ekipi prvi put bio tek prošle godine, ali sada sam potpuno zadovoljan atmosferom u timu".
0 komentar(a)
Šefik, Foto: A. Vučković
Šefik, Foto: A. Vučković
Ažurirano: 21.07.2011. 17:02h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Kockice u crnogorskoj reprezentaciji polako se slažu, igra poprima obrise kakve svi žele. U tom mozaiku veliku kocku uvijek su predstavljali čuvari mreže. Miloš Šćepanović i Zdravko Radić naizmjenično su poprimali epitet junaka našeg nacionalnog tima, Šangaj je prilika da možda taj naziv zavrijedi i legendarni Denis Šefik. Protiv Mađarske i Španije bio je odličan, u drugom susretu izlazio je kao pobjednik i kada su Španci imali dva igrača više u bazenu, a njemu šutirali sa svega metar rastojanja.

I Šefik, kao i ostali članovi nacionalnog tima, prezadovoljan je atmosferom u taboru „ajkula“. To je, uostalom, i prvi preduslov dobrog rezultata.

"Atmosfera je daleko bolja nego prošle godine na Evropskom prvenstvu. Ne znam kako je ranije bilo, jer ja sam u ekipi prvi put bio tek prošle godine, ali sada sam potpuno zadovoljan atmosferom u timu", ističe Šefik.

Kako je sjutrašnji susret sa Kazahstanom, ipak, tek puka formalnost, razgovor sa golmanom našeg nacionalnog tima dobro dođe da se analizira igra na prethodna dva meča.

"Odigrali smo dobro obje utakmice, mislim da prvu nismo zaslužili da izgubimo, ali taj umor nas je stigao pa smo morali da improvizujemo mnogo stvari. Protiv Mađara je to teško išlo, dok smo protiv Španaca igrali sigurnije od starta. Ipak je ekipa prvi put u ovom sastavu, dosta igrača je promijenjeno, nema nekolicine sa prošlog Evropskog prvenstva. Ne treba se ljutiti na nekog mlađeg ako pogriješi, sve ovo logično donosi neke greške, ali sa ovom borbenešću dosta tih grešaka saniramo i ako nastavimo sa ovakvom tenzijom, ovakvom odgovornošću i borbenošću da igramo, mislim da možemo da se nadamo dobrim stvarima".

Niko u reprezentaciji ne želi da računa „šta će biti ako bude“ i tome slično. Izuzetak nije ni Šefik...

"Ne bavimo se nikakvim računicama, da smo htjeli da se bavimo pustili bismo utakmicu protiv Španije, jer mnogo lakši prolaz ima ekipa koja je treća u našoj grupi nego drugoplasirana. Naša računica je da dobijamo dok god možemo i tako je najbolje", poručuje Šefik.

Bonus video: