Porobić: Više ne respektujemo nikoga

"Postoji i varijanta da Španci dobiju Mađare u posljednjem kolu. Nije baš da u nju vjerujem, ali u sportu je sve moguće", kaže Petar Porobić
0 komentar(a)
Vaterpolo, Foto: Aleksandar Vučković
Vaterpolo, Foto: Aleksandar Vučković
Ažurirano: 20.07.2011. 14:35h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Poslije pobjede nad Španijom od 9:7, trener vaterpolo reprezentacije Crne Gore Petar Porobić bio je veoma zadovoljan, prije svega željom i borbenošću igrača.

"Bilo je i drugih racunica, i boljih, moglo se igrati i na drugi način. Sve procjene su govorile da je bolje biti treći nego drugi, ali nismo ulazili u bilo kakve kalkulacije, igrali smo maksimalno angažovano. Bilo je grešaka, propusta, ali maksimalno se borimo i sami igrači govore da smo vratili borbenost ekipi. Teško je reći da li ćemo sa svim tim elementima uvijek biti pobjednici, ali se zaista cijeli tim trudi da u svakoj utakmici pruži sve od sebe. Mislim da je to najvažnije i da djelujemo kao tim. Sve drugo je manje bitno. Više nećemo respektovati nijednog protivnika, u bazenu ćemo pružiti maksimum naših mogućnosti", ističe Porobić.

Da li se nadate da bi Španija mogla da dobije Mađarsku tri ili manje razlike, što bi Crnoj Gori donijelo prvo mjesto u grupi?

"Postoji i ta varijanta da Španci dobiju Mađare. Nije baš da u nju vjerujem, ali u sportu je sve moguće!".

Da li ste zadovoljni učinkom mlađih igrača, protiv Španije su dobili veću minutažu i, čini se, odigrali više nego dobro?

"Šansa mlađim igračima daje se postepeno, ja namjerno nisam htio da ih izgorim protiv Mađara. Možda nisam bio ni objektivan kada sam imao zamjerke na pripremama, jer treba vremena da se oni uključe u ekipu, da shvate obaveze i zahtjeve ovakvog nivoa", kaže crnogorski selektor i nastavlja:

"Treba da budemo ponosni, prije svega, što igramo Svjetsko prvenstvo. Mnogi novinari iz drugih zemalja interesuju se za Crnu Goru, nije im baš poznato ni gdje se nalazimo. To što se uopšte pojavimo na ovakvom takmičenju dovoljan je argument da i to treba poštovati, a naravno da uz to treba stvarati ekipu, da se igrači koji ulaze privikavaju na zahtjeve ekipe. Mislim da su oni to već uradili, zato smo stvorili homogenu, maksimalno angažovanu ekipu i pored propusta koje imamo".

Bonus video: