Šćepanović: Lakši put do sada nam nije odgovarao

"Odmah smo odlučili da nema kalkulacija, da igramo do kraja. Dosadašnje iskustvo nam govori da bar nama ništa nije značilo je li lakši ili teži put", rekao je golman Jadrana.
0 komentar(a)
Šćepanović, Foto: A. Vučković
Šćepanović, Foto: A. Vučković
Ažurirano: 19.07.2011. 18:58h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Jedan od heroja vaterpolo reprezentacije, Miloš Šćepanović, reaguje kao i uvijek - kao pravi sportista.

- Odmah smo odlučili da nema kalkulacija, da igramo do kraja. Dosadašnje iskustvo nam govori da bar nama ništa nije značilo je li lakši ili teži put. I u Zagrebu i u Rimu poklopilo se da smo navodno imali lakši put, a ispostavilo se da nam to ništa nije značilo, nego smo gubili. S druge strane, u Malagi i Pekingu imali smo izuzetno težak raspored, a uspjeli smo da dođemo do same završnice - kazao je Šćepanović.

Dakle, protiv Španije je u glavi samo trijumf.

- Moje lično mišljenje, a i mišljenje ostalih igrača je da definitivno treba da igramo najbolje što možemo, da je stvar u nama, a ne u drugima.To smo uspjeli da shvatimo kroz iskustvo, znamo da treba da radimo na svom samopouzdanju, jer bez obzira na poraz od Mađarske imamo baš dosta razloga da vjerujemo u sebe i da vjerujemo da možemo da se ravnopravno nosimo sa svakim protivnikom do kraja - kaže Šćepanović.

Iako ni ranije atmosfera u timu nije bila „problematična“, čini se da je ovog puta primjetna velika želja da se napravi dobar rezultat. To je, uostalom, potvrdio i selektor Porobić.

- Zaista se vidi da se „grize“ do kraja. I pored dosta grešaka u meču sa Mađarima ipak je ta želja bila vidljiva, borbenost je bila na nivou. To treba da zadržimo i da smanjimo greške. Bez obzira na poraz, mislim da je meč sa Mađarskom pobjeda ekipe i vjerujem da smo na pravom putu. Zato i treba da pružimo maksimum i protiv Španije i protiv svih ostalih ekipa. Činjenica je da ćemo, osim Kazahstana, imati sve teške protivnike do kraja, sve će to biti utakmice na život i smrt i za to se treba spremiti - jasan je Šćepanović.

Bonus video: