Nema kalkulacija - na pobjedu!

Niti žele da kalkulišu, niti smatraju da kalkulacijama mogu doći do igre koja je potrebna za dobar plasman, niti su im računice u prošlosti donosile bilo šta dobro, naprotiv...
54 pregleda 0 komentar(a)
Crna Gora, Foto: A. Vučković
Crna Gora, Foto: A. Vučković
Ažurirano: 19.07.2011. 16:09h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Punom snagom reprezentativci Crne Gore danas će udariti na Španiju! Niti žele da kalkulišu, niti smatraju da kalkulacijama mogu da dođu do igre koja je potrebna za dobar plasman, niti su im računice u prošlosti donosile bilo šta dobro, naprotiv.

Zato će „ajkule“ da jurišaju kao da je u pitanju borba za prvo mjesto, a ne za drugo koje po mnogima donosi teži put do polufinala. Doduše, u neizbježnim kalkulacijama moglo bi da se desi i da Crna Gora pobjedom osvoji prvo mjesto u grupi, ali to je sada ipak u domenu teorije, jer bi u tom slučaju i Španija morala da savlada Mađarsku, i ne samo to...

Crnogorska reprezentacija juče je trenirala samo popodne u vrijeme odigravanja utakmice, ali ne na bazenu u kojem će da igra protiv Španije (Janović i drugovi opet će imati plave kapice, tako će biti i u posljednjem kolu sa Kazahstanom).

- Očekuje nas još jedan veliki derbi u grupi. Poslije utakmice sa Mađarima analizirali smo neke greške koje su nam se ponovile i ako to budemo otklonili, sa Špancima možemo ravnopravno da uđemo u meč i da idemo na pobjedu. Ne želimo da se bavimo nikakvim kalkulacijama, idemo na pobjedu, da stvorimo igru, što nam je u ovom trenutku najbitnije - ističe Aleksandar Radović, koji je pružio odličnu igru u prvom meču.

Crna Gora je igrala dobro protiv Mađarske, i upravo zbog toga i propuštene prilike za pobjedu, poraz je nekako teško pao igračima. Ali, nema vremena za razmišljanje šta je bilo, misli su okrenute ka onome što dolazi. Ako je suditi po dobrom raspoloženju koje je vladalo uoči odlaska na trening u hotelu gdje je smješten naš nacionalni tim, poraz od Mađara je zaboravljen i postoje svi preduslovi za dobru igru protiv Španaca.

- Nadam se da taj poraz neće da ostavi neke posljedice na ekipu. Mislim da smo odigrali dobro, iako nisu baš svi to očekivali. Pokazali smo da možemo da igramo sa svima. Sigurno da će utakmica sa Španijom da bude jednako teška kao sa Mađarskom, s obzirom na to da Španci, po meni, nisu ništa slabija ekipa od Mađara. Ipak, ako neke stvari u igri ispravimo, možemo da se nadamo dobroj igri i pobjedi - smatra Darko Brguljan, koji je sa Radovićem cimer u Šangaju.

A na „rendgenu“ Aleksandra Radovića, Španci izgledaju ovako:

- Definitivno su najopasniji iz kontranapada, to je njihovo najjače oružje. Ali, sigurno su dobri u svim segmentima igre, imaju i te kako dobre centre, koji su najbolji dio njihovog tima.

Iako i Darko Brguljan smatra da je u ovom trenutku lakši raspored trećeplasiranoj nego drugoplasiranoj ekipi u grupi A, i on ističe da će svi u taboru „crvenih“ da pruže maksimum kako bi se ostvarila prva pobjeda na turniru.

- Sigurno da je lakši put trećeplasiranom, ali dogovorili smo se da nema kalkulacija, da igramo čisto i sa jasnim ciljem - da pobijedimo - zaključuje Brguljan.

Na kraju odlučuju Mađari i Španci

Prema rejtingu i kvalitetu mogućih rivala u osmini finala i četvrtfinalu, najgore je biti drugi u našoj grupi, što bi gotovo sigurno donijela pobjeda nad Španijom. U tom slučaju protivnik u osmini finala vjerovatno bi bila Rumunija, a u četvrtfinalu evropski šampion Hrvatska.

Ako bi Crna Gora, međutim, bila treća, onda bi put ka završnici najvjerovatnije vodio preko Australije (osmina finala) i Italije (četvrtfinale).

Naravno, ne treba da se zaboravi da u posljednjem kolu međusobno igraju Mađarska i Španija, pa će te dvije selekcije udariti pečat na poredak u našoj grupi A (Crna Gora će na kraju da igra sa Kazahstanom meč u kojem je pobjednik praktično unaprijed poznat i koji ne može da utiče na plasman).

No, iznenađenja su uvijek moguća, niko ne može da predvidi rezultat današnjeg meča, kao što niko ne može sa sigurnošću da odgovori na pitanje da li će Mađari i Španci da kalkulišu u posljednjem kolu.

Drugo kolo

Grupa A

CRNA GORA - Španija (12.20)Mađarska - Kazahstan (13.40)Grupa BSrbija - Rumunija (03.30)Australija - Kina (15.00)Grupa CKanada - Hrvatska (04.50)Brazil - Japan (06.10)Grupa DJužna Afrika - Njemačka (07.30)SAD - Italija (11.00)

Bonus video: