Crna Gora poražena od Mađarske

Crna Gora tokom većeg dijela meča bila bolja, imala vođstvo od dva gola razlike na kraju treće četvrtine (9:7), ali su Mađari serijom 4:0 preokrenuli rezultat
0 komentar(a)
Crna Gora - Mađarska, Foto: Aleksandar Vučković
Crna Gora - Mađarska, Foto: Aleksandar Vučković
Ažurirano: 18.07.2011. 04:26h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Vaterpolisti Crne Gore poraženi su rano jutros od Mađarske sa 11:10 (2:3,3.2, 2:4, 4:1), u prvom kolu A grupe Svjetskog prvenstva u Šangaju.

Crna Gora tokom većeg dijela meča bila bolja, imala vođstvo od dva gola razlike na kraju treće četvrtine (9:7), ali su Mađari serijom 4:0 za šest minuta igre u posljednjoj četvrtini preokrenuli rezultat i prelomili utakmicu.

"Crvene ajkule" su u njihovom posljednjem napadu (do kraja je bilo ostalo 49 sekundi) imale igrača više, ali dok je naša selekcija bila brojčano nadmoćnija nije uspjela da uputi udarac na gol.

"Ne znam što kazati, poslije dugo vremena djelovali smo baš kao ekipa, stameno, čvrsto. Ne da smo bili ravnopravni sa Mađarima, nego smo više puta vodili i bili blizu bar neriješenog rezultata, a mislim i da smo mogli da pobijedimo", istakao je neposredno poslije utakmice selektor Crne Gore Petar Porobić.

O tome šta je odlučilo, Porobić kaže:

"Mislim da je presudio njihov „igrač više“, na svih šest mjesta imaju dobre šutere, a iako smo pokrivali više njihovu lijevu stranu, nismo mogli sve da pokrijemo".

Ipak, igra koju je sasvim novi sastav crnogorske reprezentacije prikazao, bez čak pet igrača koji su osvojili zlato na EP u Malagi 2008. godine, može da ohrabruje.

"U svakom slučaju dobar početak, ali treba da žalimo za propuštenom prilikom za pobjedu. Malo više koncentracije, malo više samopouzdanja na kraju utakmice i rezultat je mogao da bude drugačiji", zaključuje Porobić.

Nikola Janović: Šteta, imali smo pobjedu u rukama

Jedan od najboljih u redovima Crne Gore bio je kapiten Nikola Janović.

"Pružili smo igru koju zaista niko nije očekivao, niko se nije nadao da u ovom sastavu možemo tako da pariramo Mađarima. Šteta, jer smo imali pobjedu u našim rukama, mada utakmica nikada nije gotova protiv tako kvalitetnog protivnika. Mađari su nas na kraju pobijedili na iskustvo, ali ono što je bitno jeste da bez obzira što smo izgubili, ako ovako budemo igrali, ovako borbeno, možemo da se nadamo dobrom rezultatu", smatra Janović.

Nikola Vukčević: Odigrali smo srčano, pametno, ali nešto je falilo

Naš jedini pravi centar Nikola Vukčević vodio je veliku bitku sa snažnom odbranom Mađarske.

"Šta da kažem, ponavlja nam se iks puta ovakva situacija da igramo dobro dvije ili tri četvrtine, a onda se dešavaju padovi u posljednjoj. Međutim, i u drugom periodu primili smo dva-tri gola u veoma kratkom periodu, što nam se i osvetilo na kraju. Suvišno je i komentarisati kakva je ekipa Mađarska, jako iskusna, sa vrhunskim šuterima, koja je to znalački iskoristila", ističe popularni Bobek.

I on smatra da imamo za čim da žalimo, jer je igra bila neuporedivo bolja od rezultata.

"Mislim da ne treba zanemariti naše zalaganje, borbenost tokom cijele utakmice. Odigrali smo srčano, pametno, ali falilo nam je nešto. Ne znam šta, žao mi je za olako ispuštenim bodovima".

Deneš Kemenji, selektor Mađarske: Crnu Goru je na kraju stigao umor

Selektor Mađarske Deneš Kamenji kazao je da njegov tim u početku nije mogao da se privikne na kriterijum suđenja.

"Kada smo uspjeli u tome, sve je došlo na svoje mjesto. Crna Gora nije kompletna, mada ni mi nismo bili kompletni. Ipak, kako je vrijeme odmicalo naš protivnik je postajao umorniji i to je na kraju presudilo".

Na pitanje novinara "Vijesti" kakve su šanse Crne Gore u Šangaju, Kemenji je kratko odgovorio:

"Crna Gora ima veoma dobar tim, do kraja ima još puno mečeva, ovo je bila tek prva utakmica u grupi".

Crna Gora u srijedu (12.20 časova po našem vremenu) u drugom kolu igra sa Španijom.

Mađarska - Crna Gora 11:10 (2:3, 3:2, 2:4, 4:1)

Šangaj - Magnolija span natatorijum. Gledalaca: 600. Sudije: Naumov (Rusija), Tulga (Turska). Igrač više: Mađarska 7(4), Crna Gora 12(7). Peterci: Mađarska 1(1).

Mađarska: Nađ (11 odbrana), Gor Nađ 1, Madaraš 1, De.Varga 1, Sivoš, Hošnjanski 1, Kiš 1, Ž.Varga, Da.Varga 1, Biroš 4, Štajnmec 1, Harai, Seči.

Crna Gora: Šefik (9 odbrana), Dr.Brguljan 1, Radović 1, Danilović 1, Vukčević 1, Tičić, Klikovac, Janović 2, Ivović 2, Da.Brguljan, Petrović 1, Jokić 1, Šćepanović.

RezultatiGRUPA AMađarska - CRNA GORA 11:10Kazahstan - Španija 5:18GRUPA BRumunija - Australija 8:9Kina - Srbija 5:17GRUPA CBrazil - Hrvatska 5:14Japan - Kanada 5:11GRUPA DSAD - Njemačka 7:9Italija - Južna Afrika 17:1

2. KOLO (srijeda)Srbija - Rumunija 3.30Kanada - Hrvatska 4.50Brazil - Japan 6.10Južna Afrika - Njemačka 7.30SAD - Italija 11.00Španija - CRNA GORA 12.20Mađarska - Kazahstan 13.40Australija - Kina 15.00

Bonus video: