Srbija odbranila titulu

Srbija je večeras i riješila drugi cilj koji su imali gotovo svi timovi pred početak Svjetske lige - titulom je ujedno i izborila vizu za Olimpijske igre u Londonu naredne godine.
84 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolo Srbija, Foto: Www.waterpoloserbia.org
Vaterpolo Srbija, Foto: Www.waterpoloserbia.org
Ažurirano: 26.06.2011. 22:19h

Srpski vaterpolo je i dalje dominantan u svijetu, to je jasno kao dan nakon dešavanja u Firenci. Srbija je u finalu Svjetske lige savladala Italiju sa 8:7 (2:2, 1:1, 2:2, 3:2) i odbranila titulu koju je prošle godine osvojila u Nišu nakon što je tada bila bolja od Crne Gore. Za ovaj trijumf, Srbija će dobiti i 100.000 dolara

Srbija je, uz to, večeras i riješila drugi cilj koji su imali gotovo svi timovi pred početak Svjetske lige - titulom je ujedno i izborila vizu za Olimpijske igre u Londonu naredne godine.

U izjednačenom meču presudio je kvalitet, prije svih, Filipa Filipovića koji je torpedovao Stefana Tempestija iz svih pozicija (dao je tri gola od posljednja četiri u srpskoj reprezentaciji). Duško Pijetlović je postigao dva, a Miloš Ćuk, Milan Aleksić i Vanja Udovičić po jedan. Filipović je, takođe, najbolji strijelac turnira sa 16 pogodaka.

Tako je i učinak sjajnog Matea Ajkardija (četiri pogotka) ostao u sjenci, jer je italijanska publika večeras razočarana napustila bazen „Paolo Kostoli“.

Bronzu je osvojila Hrvatska koja je u meču za treće mjesto bila bolja od SAD sa 11:5.

Konačan poredak

1. Srbija

2. Italija

3. Hrvatska

4. SAD

5. CRNA GORA

6. Australija

7. Kanada

8. Kina

Bonus video: