Crna Gora bolja od Kanade, opet pustili pogrešnu himnu

Umjesto da pred meč pusti himnu „Oj, svijetla majska zoro” organizator je, greškom ili ne, pustio „Onamo namo”. Isti slučaj desio se prije dvije godine u Rimu
70 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.06.2011. 15:30h

Crnogorski vaterpolisti su pobjedom krenuli na finalnom turniru Svjetske lige u Firenci.

Aktuelni vicešampion je na startu pobijedio Kanadu rezultatom 8:6 (1:3, 2:1, 2:1, 3:1), a otpor protivnika je slomljen tek početkom posljednje četvrtine kada je Crna Gora i došla do velike prednosti (8:5).

Pitanje je da li je iko u Crnoj Gori očekivao baš ovako težak start finalnog turnira Svjetske lige, ali je na kraju, ipak, sve završeno na pravi način.

Crnogorski vaterpolisti su u premijernom meču na finalnom turniru u Firenci savladali Kanadu (8:6), i to je ono što je najvažnije, iako su Kanađani dugo mučili izabranike Petra Porobića.

Kanađani su, naime, bolje otvorili meč i Crna Gora je bila u problemima cijele tri četvrtine.

Kanada je u dva navrata imala po dva gola prednosti (3:1 na kraju prve četvrtine, u drugoj i 4:2), ali je to praktično i bilo sve, jer su „ajkule” počele da se bude i da stižu rezultat...

Sve što su reprezentativci iz zemlje „javorovog lista” nakon toga napravili je da povedu sa 5:4 (golom Džereda Mekelroja poslije tri minuta igre u trećem periodu ), jer su Nikola Janović i drugovi serijom 4:0 preokrenuli stvari u bazenu i došli do nedostižnih 8:5. Period od skoro osam minuta bez gola Kanada je prekinula pogotkom Džereda Mekelroja, ali je bilo prekasno za novi preokret...

Crna Gora se sjutra u drugom kolu grupe B sastaje sa Hrvatskom, a meč sa "barakudama" počinje u 17.30 časova.

Inače, organizator je opet podbacio. Umjesto pred meč da pusti himnu „Oj, svijetla majska zoro”, greškom ili ne, bazenom je odzvanjala „Onamo namo”. Dogodio se, dakle, isti slučaj kao i prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu u Rimu.

Crna Gora - Kanada 8:6 (1:3, 2:1, 2:1, 3:1)

Firenca - Bazen „Paolo Kosoli”. Gledalaca: 100. Sudije: Kaputi (Italija), Stavropulos (Grčka). Igrač više: Crna Gora 5 (2), Kanada 5 (1). Peterci: Crna Gora 1 (-).

Crna Gora: Radić, Dr. Brguljan, Radović 1, Danilović, Vukčević 1, Tičić 1, M. Janović 1, N. Janović 1, Klikovac, Da. Brguljan 2, Petrović 1, Jokić, Šćepanović.

Kanada: Rendal, Kudaba 1, Tuni, Konstantin 1, Bojd 2, Robinson, Konvej, Grejem, Gašić, Dakić, Vikalo, Mekelroj 2, Aleksić.

Galerija

Bonus video: