Vukčević: Motivom da odmijenimo povrijeđene igrače

Tako je, čini se, i otklonjena dilema da li će najbolji igrač Savone da učestvuje na finalnom turniru Svjetske lige koji počinje u utorak
51 pregleda 0 komentar(a)
Vukčević, Foto: Zoran ĐURIĆ
Vukčević, Foto: Zoran ĐURIĆ
Ažurirano: 15.06.2011. 15:14h

Crnogorski vaterpolisti su danas u bazenu bili jači za jedno ime – Mlađan Janović se vratio treninzima nakon povrede koljena koja ga je skoro mjesec odvojila od vode.

Tako je, čini se, i otklonjena dilema da li će najbolji igrač Savone da učestvuje na finalnom turniru Svjetske lige koji počinje u utorak.

“Ajkule” su se u nedjelju vratile sa mini priprema iz Budimpešte, ovih dana treniraju sa Kanadom u Igalu, a od sjutra do subote će sa reprezentacijom iz zemlje “javorovog lista” da sparinguju u Podgorici.

Ekipi se priključio I Nikola Vukčević, centar koji je zbog lakše povrede propustio pripreme u Budimpešti, ali je sada spreman da pruži maksimum.

- Dobro smo radili prethodnih dana, sparing sa Mađarima je bio pozitivan za ekipu, vjerujem da će tako da bude i sa selekcijom Kanade, jer su nam ovo posljednji dani pred početak finalnog turnira Svjetske lige – rekao je Vukčević.

Crna Gora je u Firenci u grupi sa Hrvatskom, Australijom i Kanadom, ali je pitanje kakve su ambicije ako se zna da na turniru neće biti povrijeđenih Aleksandra Ivovića, Borisa Zlokovića i Vjekoslava Paskovića.

- Imajući u vidu njihovo odsustvo, sigurno da će biti teško u Firenci. Ipak, vjerujem da ćemo motivacijom, željom i zalaganjem donekle moći da nadomjestimo to što tri važna igrača neće biti sa nama – kazao je Vukčević.

Golman Zdravko Radić već misli na Svjetsko prvenstvo, jer je takmičenje u Šangaju ipak prioritet ovog ljeta za sve reprezentacije.

- Svakako da svi mislimo na Šangaj, ali na svako takmičenje idemo da napravimo rezultat. U svaki meč ulazimo da pobijedimo i razlike neće biti ni u Firenci, iako će Svjetska liga većini ekipa da posluži kao provjera za Svjetsko prvenstvo – istakao je Radić.

Iskusni čuvar mreže vjeruje i da mladi igrači mogu da pomognu u ostvarivanju velikih rezultata.

- Imajući u vidu probleme sa povredama sigurno da će mlađi igrači da dobiju veću šansu. Očekujem da će da je iskoriste, jer je svježa krv uvijek dobrodošla. Vjerujem da će ovo ljeto da bude uspješno za nas – zaključio je Radić.

Bonus video: