Gojković promijenio spisak i najavio juriš na ubjedljivu pobjedu

Našim vaterpolistima potreban trijumf od makar šest golova razlike da bi se plasirali na finalni turnir
107 pregleda 0 komentar(a)
Vlado Popadić vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Vlv.hu
Vlado Popadić vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Vlv.hu
Ažurirano: 09.04.2018. 13:35h

Ako žele da pobjeda nad Srbijom prije dvadesetak dana u Podgorici dobije na značaju crnogorski vaterpolisti moraju da se dokažu i u Bukureštu.

“Ajkule” u posljednjem kolu grupne faze Svjetske lige sjutra od 17 časova gostuju Rumuniji i moraju da slave sa najmanje šest golova razlike da bi se plasirali na finalni turnir.

Rumunija je rival kojeg je Crna Gora nedavno u Budvi u istom takmičenju savladala sa 13:2, pa je realno očekivati da naš nacionalni tim prođe ovo gostovanje kako je i planirao - ubjedljivim trijumfom i čekiranjem vize za F8.

"Ono što nas čeka na ljeto je mnogo važnije, ali cilj je da prođemo grupu i odemo na finalni turnir Svjetske lige. Nije lako dati veliki broj golova u gostima protiv ekipe koja je godinama bila pri vrhu, ali je jasno da Rumuni ove godine nisu pružali partije koje su se od njih očekivale. Zato će i htjeti da se iskupe na domaćem bazenu", rekao je selektor Vladimir Gojković.

Iza crnogorskih vaterpolista je finalni turnir Kupa Evrope u Rijeci, od četvrtka do nedjelje su odigrali četiri utakmice (bili su petoplasirani), pa je Gojković promijenio spisak.

U Rumuniji će igrati bek Matija Brguljan, krilo Jovan Sarić i golman Slaven Kandić, dok u odnosu na turnir u Rijeci sada u sastavu nisu Miloš Šćepanović, Aleksandar Radović, Vladan Spaić, Saša Mišić i Bojan Banićević.

"Probali smo da sačuvamo neke igrače iz jednostavnog razloga jer imaju ugovore sa klubovima i moramo ih vratiti zdrave. U Rijeci smo dobili sliku o nekim stvarima koje smo znali, a neke su se i ponavljale i moramo da ih popravimo. Nije bilo lijepo za igrati i srećan sam što se niko nije povrijedio. Stvarno mislim da imamo veliki prostor za napredak i da možemo da se primaknemo vrhu i budemo konkurentni na onaj način na koji smo bili prethodnih godina", istakao je Gojković.

Crna Gora je u prošlom kolu savladala Srbiju kod kuće sa 11:8 i upravo joj je pobjeda od tri gola razlike dala šansu da u posljednjem kolu odlučuje sama o plasmanu u finale, jer "delfini" imaju tri boda prednosti uz utakmicu više.

Na Gojkovićevom spisku za meč sa Rumunima se nalaze: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Matija Brguljan, Marko Petković, Đuro Radović, Vlado Popadić, Dragan Drašković, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Jovan Sarić, Uroš Čučković, Filip Klikovac i Slaven Kandić.

Bonus video: