I dalje mislim da je sve san

Zbog ovoga sam, na kraju krajeva, i došao u Partizan. Sada se vidi da su sve naše želje i vjera u sebe imali pokriće, jer smo dokazali da smo najbolji - kazao je Radović
0 komentar(a)
Radović, Foto: Len.eu
Radović, Foto: Len.eu
Ažurirano: 06.06.2011. 17:23h

Partizan je promijenio istoriju, osvojio prvu titulu prvaka Evrope poslije 35 godina i onako usput pokvario već viđeno slavlje Pro Reka u Rimu. U noći snova za beogradski klub učestvovao je i Aleksandar Radović, rođeni Novljanin koji je ljetos prešao u Partizan i u prvoj sezoni doživio ono o čemu je mogao samo da sanja - da se popne na krov Evrope.

- Iskreno, i dalje mi se čini da je sve ovo san. Napravili smo ogroman uspjeh, svima je jasno što za ovu generaciju znači titula prvaka Evrope. Uz to, mnogo nam je draža kada se zna da smo donijeli prvi trofej još od 1976. godine. Našoj sreći nema kraja, jer smo savladali najveću svjetsku ekipu usred Italije. Zaista smo do titule došli na nevjerovatan način - rekao je Radović.

Za Radovića je ovo bio prvi nastup na finalnom turniru Evrolige i odmah je bio pun pogodak.

- Zbog ovoga sam, na kraju krajeva, i došao u Partizan. Zbog velikih ambicija u Evropi. Sada se vidi da su sve naše želje i vjera u sebe imali pokriće, jer smo dokazali da smo najbolji - kazao je Radović.

• Završili ste sezonu sa samo jednim porazom (bio je i remi sa Barselonom). Može li se reći da je titula osvojena dominantno?

- Kada se gleda iz ove perspektive, izgleda da smo bili nepobjedivi. Taj poraz od Mladosti je došao u pravo vrijeme a odmah zatim i remi na Banjici sa Barselonom. Imali smo poteškoća da prođemo grupu, ali smo bili sve bolji kako je vrijeme odmicalo. Dugo smo se spremali za ovaj meč sa Pro Rekom, odigrali smo baš onako kako smo htjeli i ova titula je posebna u svakom pogledu - istakao je crnogorski reprezentativac.

Partizan je inače ove sezone kuburio sa finansijama. Međutim, još jednom se dokazalo da u sportu novac na znači mnogo, to je prije dvije godine najavio Primorac, a sada potvrdio Partizan u vječnom gradu. To su ujedno i jedina dva poraza Pro Reka u posljednje dvije godine u Evroligi.

- Ova sezona nije bila laka, naprotiv. Međutim, bili smo jači od svega, mislili smo samo to da igramo što bolje i da nađemo način kako da ugrozimo Pro Reko. Titula je kruna za sve nas, jer najbolje znamo kroz šta smo prošli.

Radović je juče slavio sa navijačima i saigračima u Beogradu, ali za veliku euforiju prostora nema. Već u srijedu će početi pripreme sa reprezentacijom Crne Gore.

- Samo da se spakujem i dolazim u Crnu Goru na pripreme. I to sa medaljom - rekao je kroz smijeh bivši igrač Jadrana.

Dušan Mandić: Hvala saigračima na svemu

Partizan je na fajnl-foru imao i najmlađeg člana na turniru - Kotoranina Dušana Mandića, koji je sa 16 godina postao evropski šampion. Veliki talenat, koji je ljetos napustio Primorac i nedavno odlučio da igra za Srbiju, od uzbuđenja jednostavno nije mogao riječima da opiše kako se osjeća nekoliko minuta poslije finala.

- Samo bih da se zahvalim svim saigračima na perfektnoj sezoni, ne znam šta bih više rekao. Ovo je nešto najljepše što mi se dogodilo, nisam mogao da pretpostavim da ću u debitantskoj sezoni u Partizanu da postanem prvak Evrope - rekao je Mandić.

Bonus video: