Partizan prvak Evrope poslije 35 godina

Beograđani su ponizili prebogate Italijane u finalu (11:7) i osvojili prvu titulu prvaka Evrope još od 1976. godine.
91 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.06.2011. 21:31h

Nije Pro Reko svemoćan, pokazao je to Partizan - Beograđani su ponizili prebogate Italijane u finalu (11:7) i osvojili prvu titulu prvaka Evrope još od 1976. godine.

Bila je to Partizanova perfekcija pred više od 500 navijača „crno-bijelih“ koji su nadjačali mirne fanove Reka, pa se sve nekako poklopilo - šampion je morao da padne u Rimu, a tim Igora Milanovića je to uradio na impresivan način, dominacijom od prvog do posljednjeg minuta.

I kada se pogleda cijela sezona, Partizanova titula je potpuno na mjestu, jer je velikan sa Banjice u sezoni izgubio samo jedan meč. I to onaj protiv Mladosti u Zagrebu u prvom kolu u grupi Evrolige. Definitivno ništa nije slučajno, Reko se provukao prošle godiine u polufinalu (Partizan je vodio sa 4:0 oa izgubio), ali ovog puta nije mogao...

Bilo je vremena i za egzibiciju, pa je Milanović minut i po prije kraja izveo golmana Sora i dao šansu mladom Živojinoviću. Bila je to crno-bijela noć u Vječnom gradu, kao da je bilo predodređeno da tradicija duga 35 godina padne baš sada...

"Ovo smo čekali toliko dugo, sada je vrijeme da slavimo. I slavićemo dok god možemo", rekao je Milanović.

Trener Reka Pino Porcio je prihvatio poraz.

"Partizan je bio bolji, a mi nismo igrali onako kako znamo", kratak je bio Porcio.

Za najboljeg igrača turnira je izabran Tamaš Kašaš iz Pro Reka.

Partizan - Pro Reko 11:7

Rim - Bazen „Foro Italiko“. Gledalaca: 5.000. Sudije: Tulga (Turska), Borel (Španija). Rezultat po četvrtinama: 3:2, 4:3, 3:1, 2:1.

Partizan: Soro, Hadžiteodoru, Rađen, Korolija 3, Aleksić 2, Pijetlović 2, Prlainović, Radović, Mandić, Mitrović, Vujasinović 2, Ćuk 2, Živojinović.

Pro Reko: Tempesti, Burić 1, Madaraš 3, Perone, Kašaš, Felugo, Filipović, Filjoli, Benedek, Zloković 2, Ivović 1, Molina, Nikić.

Bonus video: