Budva poražena od Mladosti nakon peteraca

Budvani izgubili od Mladost u meču za treće mjesto nakon peteraca rezultatom 14:12
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.06.2011. 19:45h

Od specijalnog izvještaća “Vijesti”

Budva M:tel definitivno ima za čim da žali, bez obzira što je u Rimu igrala sa sve samim velikanima evropskog vaterpola. Budvani su na kraju četvrti tim u Evropi nakon što su izgubili od Mladosti poslije peteraca (14:12) u duelu koji je, čini se, bio kao stvoren da se pobijedi.

Bio je to okršaj koji su Budvani uglavnom kontrolisali, na kraju treće četvrtine imali i tri gola prednosti (7:4), ali su potom stali, a Mladost zaigrala i preokrenula tok meča. „Žapci“ su mogli i u regularnom dijelu da slave, ali je Petar Muslim promašio u posljednjem napadu sa igračem više.

Mladost je u produžecima odmah otišla na plus dva (10:8), ali su Trbojević i Pasković izborili lutriju - pristupilo se petercima gdje su sva četiri igrača hrvatskog tima pogodila, a za Budvane promašili Danilović (prečka) i Džastin Bojd koji je šutirao pored gola.

"Nije lako igrati protiv Mladosti, u pitanju je fizički jako spremna ekipa. Meč je bio pun preokreta, igralo se dosta izjednačeno. Ipak, nemam nikom šta da zamjerim, zadovoljan sam onim što su moji igrači prikazali u oba meča. Mislim, ipak, da smo se potrošili u polufinalu protiv Reka - rekao je trener Budve Slobodan Mačić.

Tako je Budva propustila šansu da u istorijskom nastupu na fajnl-foru dođe do trećeg mjesta. Ipak, nije tragedija...

"Ne treba zaboraviti da je i sam plasman na fajnl-for veliki uspjeh. Morali smo ovaj meč da pobijedimo, ali smo svojim greškama dozvolili Mladosti da se vrati. Peterce ne bih komentarisao, to je uvijek stvar sreće i ovog puta ona nije bila uz nas. Ipak, zadovoljni smo", kazao je centar Nikola Vukčević.

Trener Mladosti Vjeko Kobešćak je trijumf doživio kao realnost.

"Realno je da Mladost bude na trećem mjestu na ovom turniru. Bio sam razočaran nakon meča sa Partizanom, ne zbog poraza već zbog igre, ali smo u ovom duelu pokazali karakter", istakao je Kobešćak.

Mladost - Budva M:tel 14:12 - nakon peteraca

Rim - Bazen “Foro Italiko”. Gledalaca: 3.500. Sudije: Stavropulos (Grčka), Aleksandresku (Rumunija). Igrač više: Mladost 12 (3),Budva M:tel 10 (6). Rezultat po četvrtinama: 2:1, 1:4, 1:2, 4:1, 2:2.

Mladost: Pavić (osam odbrana), Vukičević, Perić, Letica, Petković 1, Pavičić, Udovičić 5, Brlečić 1, Karač 5, Muslim 1, Hinić, Buljubašić, Lončar 1.

Budva M:tel: Šefik (13 odbrana), Petković 2, Bašić, Danilović 1, Ljubanović, Tičić, Pejaković, Pasković 4, Vukčević 2, Žanetić, Trbojević 1, Jokić, Bojd 2.

Bonus video: