Budva nije uspjela - Reko u finalu!

Reko slavio sa 9:4 i pokazao zašto je najbolja ekipa u Evropi. Budva, sa druge strane, ličila na tim tek u posljednjoj četvrtini
64 pregleda 0 komentar(a)
Budva, Foto: Boris Pejović
Budva, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.06.2011. 20:30h

Od specijalnog izvještača „Vijesti“

Od senzacije koja je toliko bila priželjkivana u Rimu nije bilo ništa, a nakon svega što se vidjelo u bazenu, oni koji su vjerovali u nju i nisu imali baš realno pokriće - Budva M:tel je poražena od Pro Reka (9:4), pa je san o finalu Evrolige ostao upravo samo san. Makar do neke druge prilike...Italijane ništa ne impresionira

Italijanska imperija očito nije bila previše impresionirana „narandžastim morem“ na tribinama bazena „Foro Italiko“, pa je i ta budvanska publika ubrzo dobila razlog da utihne, nakon samo nekoliko minuta meča.

Budva je izjednačila na 1:1 (pogodio Damjan Danilović sa gotovo pola bazena), ali je uradila ono što se znalo da ne smije - dozvolila je sebi (ili je za to kriv Reko) da ima previše praznih minuta.

A ti minuti protiv „reprezentacije svijeta“ ne mogu da prođu nekažnjeno, sve i da je u pitanju revijalni meč, a ne polufinale Evrolige, turnir gdje se Rekovi igrači snalaze kao „ribe u vodi“.

Još kada se vidjelo da su Budvani bez gola čak 18 i po minuta, onda se dolazi do jednostavnog zaključka da crnogorski prvak sinoć u Rimu ne bi pobijedio ni mnogo skromniji tim nego što je milionski „teški“ Pro Reko.

A taj crni period bez pogotka je prekinuo Marko Petković u napadu sa igračem više, ali je tada već bilo kasno - na semaforu je stajalo 6:2. Pravi utisak tek u finišu

Budva je tek u posljednjoj četvrtini pokazala da je kvalitet tu, ali je to bilo dovoljno samo da se spriječi neki veliki debakl.

Reko je, sa druge strane, već odavno bio odlučio da čuva snagu za finale sa Partizanom (danas u 21 sat), pa je konačan rezultat i djelimično zadovoljio tužne Budvane...Nije sve gotovo - juriš na Mladost

I sada bi mnogi rekli neka to bude to, Budvani nisu uspjeli, ali ekipa mora da i sjutra pokaže da je zaslužila da igra ovaj turnir - duel protiv Mladosti za 3. mjesto, koje bi sigurno značilo Budvi.

Istorijski plasman na fajnl-for i treće mjesto u Evropi - to uopšte ne bi zvučalo loše u sezoni u kojoj je tim Slobodana Mačića osvojio duplu krunu...

Meč u subotu počinje u 19.30 časova.

Budva i još pet Crnogoraca na fajnl-foru

Bazen „Foro Italiko“ je sinoć bio obojen svim bojama, dominirala je ipak nebo-plava domaćih navijača, ali su sve obilježili crnogorski vaterpolisti.

Izuzev reprezentativaca iz Budve, kojih je u ovoj ekipi šest, od igrača iz Crne Gore na fajnl-foru učestvuju još petorica - Aleksandar Ivović i Boris Zloković iz Pro Reka, te trio Partizana Aleksandar Radović, Andrija Prlainović i Dušan Mandić.

Razlika je „samo“ što su posljednja dvojica, momci iz Herceg Novog i Kotora, reprezentativci Srbije.

Mačić: Koban finiš prve četvrtine

Slobodan Mačić, trener Budve: Krenuli smo dobro, a onda primili dva brza gola u finišu i sve je tu krenulo po zlu. Pali smo, ali ne mogu da budem nezadovoljan, jer je Reko sjajan tim. Iskoristio je sve šanse, a mi nismo, pogotovo u napadu sa igračem više. Teško je igrati sa Pro Rekom, ima veliki broj igrača u rotaciji, a to nije slučaj sa nama.Denis Šefik: Morali smo bolje, ali protiv Reka vam ni sjajna igra nije garancija za dobar rezultat. Znali su kako da nas kazne, a mi nismo umjeli da izađemo odmah iz negativne igre.

• Da li ste ih možda previše respektovali?

- Izgleda da jesmo, iako smo znali sve o njima. Nadali smo se, ipak, da možemo do iznenađenja.

• Pro Reko - Partizan?

- Navijam za Partizan i nadam se da može da osvoji titulu - kazao je Šefik.Milan Tičić: Sa ovakvim procentom uspješnosti napada sa igračem više se nije mogao dobiti Reko, iako je bilo i dobrih stvari u našoj igri. Moramo sada da zaboravimo sve i okrenemo se meču protiv Mladosti. Mislim da tu utakmicu možemo da dobijemo.Tamaš Kašaš: Opet smo u finalu, to je samim tim veliki uspjeh, ali zna se šta se očekuje od nas. Protiv Partizana neće biti lako, iako je naš cilj jasan, a to je odbrana titule prvaka Evrope.

Pro Reko - Budva M:tel 9:4 (3:1, 1:0, 1:1, 3:2) Rim - Bazen „Foro Italiko“. Gledalaca: 3.500. Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Borel (Španija). Igrač više: Pro Reko 6 (5), Budva M:tel 9 (2). Peterci: Pro Reko 1 (1).

Pro Reko: Tempesti (10 odbrana), Burić, Madaraš 1, Perone, Kašaš 1, Felugo, Filipović 1, Filjoli 1, Benedek 2, Zloković 2, Ivović, Molina, Nikić 1.

Budva M:tel: Šefik (pet odbrana i peterac), Petković 1, Bašić, Danilović 2, Ljubanović, Tičić, Pejaković, Pasković 1, Vukčević, Žanetić, Trbojević, Jokić, Bojd.

Bonus video: