Janović po ukusu navijača, drugi po mišljenju struke

Janović je dobio 98 glasova posjetilaca ovog sajta, pet više od drugoplasiranog igrača Pro Reka Stefana Tempestija, dok je treće mjesto zauzeo Aleksandar Ivović (Pro Reko) sa 83 glasa
83 pregleda 0 komentar(a)
Najbolji, Foto: Www.waterpolodevelopmentworld.com
Najbolji, Foto: Www.waterpolodevelopmentworld.com
Ažurirano: 02.06.2011. 20:29h

Mlađan Janović je najbolji igrač proteklog vaterpolo šampionata Italije u tradicionalnom izboru posjetilaca italijanskog vaterpolo sajta “Waterpolo development world”. Crnogorski reprezentativac i igrač Savone dobio je 98 glasova posjetilaca ovog sajta, pet više od drugoplasiranog igrača Pro Reka Stefana Tempestija, dok je treće mjesto zauzeo još jedan reprezentativac Crne Gore, Aleksandar Ivović (Pro Reko) sa 83 glasa. Među deset najboljih u ovom izboru je i Boris Zloković (Pro Reko) sa 41 glasom.

U glasanju trenera, igrača i novinara na ovom portalu, Janović je zauzeo drugo mjesto sa devet glasova, dva manje od Stefana Tempestija, dok su Ivović i Zloković podijelili treće mjesto sa osam glasova. U istom izboru Ivović je izabran za najboljeg stranca u protekloj sezoni sa 20 glasova, ispred Janovića (16) i Zlokovića (9).

Pro Reko je, naravno, ekipa godine, trener istog tima Pino Porcio je najbolji trener...

"Moram da priznam da sam bio iznenađen ovim izborom koji predstavlja krunu moje ovogodišnje sezone, u kojoj sam sa Savonom osvojio LEN kup, a u finalu italijanskog prvenstva izgubio 2:1 u duelima sa Pro Rekom, čime smo trenutno jedina ekipa koja je nanijela poraz italijanskom šampionu u ovoj sezoni", rekao je Mlađan Janović za sajt Vaterpolo saveza Crne Gore.

Janović je već desetak dana u Igalu, gdje ekipa doktora pokušava da sanira neugodnu povredu meniskusa.

"Imao sam užasne bolove i nisam mogao da pomjeram nogu. Srećom, stanje ide nabolje i vjerujem da ću se uskoro staviti na raspolaganje treneru Porobiću i biti sasvim spreman da sa saigračima pružim maksimum i u kapici sa državnim grbom. Nažalost, moram to da naglasim, dok se liječim šire se svakojake glasine o navodnom izbjegavanju mojih obaveza prema reprezentaciji. Ali eto, imam mnogo prijatelja u Igalu koji me svakodnevno sreću tokom rehabilitacije", dodao je Janović.

Bonus video: