Mačić: Nije ni Reko bez mane

Svi znaju da je Pro Reko favorit protiv nas, ali imamo šansu da uradimo nešto veliko. Bitno je da hladne glave dočekamo tu utakmicu i da nam rasterećenost bude prednost - kazao je Mačić
50 pregleda 0 komentar(a)
Budva, Foto: Boris Pejović
Budva, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 31.05.2011. 15:32h

Počelo je odbrojavanje pred istorijski nastup Budve M:tel na fajnl-foru Evrolige. Budvanski vaterpolisti su danas iz Podgorice redovnom linijom otputovali za Rim, tri dana pred početak finalnog turnira i tog polufinalnog meča sa Pro Rekom.

Budvani će naredna tri dana pokušati i da se naviknu na otvoreni bazen u Rimu, sve u cilju da Reku pokažu zube i dokažu da nisu zalutali među četiri najbolje ekipe.

- U ovom momentu je najvažnije da u Rim putujemo kompletni, da su se Vjekoslav Pasković i Drago Pejaković oporavili i da sa te strane nemamo problema. Mislim da smo odradili dobre pripreme prethodnih dana sa Partizanom i crnogorskom reprezentacijom i da imamo šta da pokažemo na fajnl-foru - rekao je trener Budve Slobodan Mačić.

Italijanskom timu se, naravno, ne prijeti. Prepušta mu se uloga favorita.

- Svi znaju da je Pro Reko favorit protiv nas, ali imamo šansu da uradimo nešto veliko. Zato, bitno je da hladne glave dočekamo tu utakmicu i da nam rasterećenost bude prednost - kazao je Mačić.

Šta treba očekivati od Budve protiv najjače ekipe svih vremena?

- Jako je važno da ne dozvolimo Reku da od starta uđe u svoj ritam, da se veoma brzo odlijepi i uđe u miran meč. Ako bi imali aktivan rezultat u početku, onda sigurno ni Reku ne bi bilo svejedno, uvukla bi se nervoza među njegove igrače, koliko god da su iskusni - istakao je trener Budve, koji je ekipu preuzeo prošlog mjeseca i nanizao šest pobjeda.

Mačić daje prednost Reku u odnosu na sve rivale, ali ističe da je Partizan tim koji može da podigne pehar prvaka Evrope.

- Pro Reko je domaćin, ima najbolji tim, samim tim i najveće šanse da odbrani titulu. Međutim, mislim da Partizan svakako može da im poremeti planove. Beograđani imaju prepoznatljiv sistem, ne odgovaraju Italijanima i u tom finalu bi sve bilo moguće. Ipak, nadam se da Budva prije Partizana može da sruši Reko. Uradićemo sve da napravimo veliki uspjeh - zaključio je Mačić.

Budvani meč protiv Pro Reka igraju u petak od 21 čas, dok je za 19.30 zakazan prvi polufinalni duel između Partizana i zagrebačke Mladosti.

Žanetić: Nećemo se predati

Rasterećenost mnogi vide kao najveću (možda i jedinu) šansu Budve u duelu sa Pro Rekom u polufinalu. Budva je već ispunila cilj, osvojila je duplu krunu u Crnoj Gori, na nju dodala i istorijski plasman na fajnl-for, pa je jasno da u vječnom gradu nema apsolutno šta da izgubi. Naprotiv...

- Vjerovatno svi razmišljaju da smo plasmanom na finalni turnir ispunili svoje snove i ambicije, ali budite sigurni da se ne osjećamo tako. Idemo u Rim da uradimo nešto veliko, da probamo da iznenadimo veliki Pro Reko. Italijani nisu nepobjedivi, sa njima smo igrali u grupi, a meč u Budvi nam je bio možda i najbolji koji smo pokazali ove sezone - rekao je Ivan Žanetić.

Da li će Pro Reko dozvoliti da mu se ponovi Primorac od prije dvije sezone?

- Sigurno je sada teže iznenaditi Reko, jer ono što se desilo u Rijeci nije bilo tako davno. Ipak, Reko je taj koji osjeća pritisak, a mi želimo da se iz Rima vratimo makar sa medaljom - kazao je Žanetić.

Bonus video: