Maslovar uzeo Kup Rusije

Nakon što je u prethodnim sezonama postizao uspjehe sa mlađim kategorijama, Zoran Maslovar je, predvođeći seniorski tim Šturma, osvojio i Kup Rusije.
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2011. 22:17h

Nakon što je u prethodnim sezonama postizao uspjehe sa mlađim kategorijama, Zoran Maslovar je, predvođeći seniorski tim Šturma, osvojio i Kup Rusije.

Iako je podvig moskovskog kluba za tamošnje poznavaoce vaterpola iznenađenje, Maslovarev višegodišnji trenerski staž, odslikan kroz kvalitet nekih od vodećih igrača crnogorske reprezentacije, jasno ukazuje da rezultati ovog kluba nisu slučajnost.

U krajnje uzbudljivom finalu, riješenom tek nakon izvođenja peteraca, Šturm je savladao favorizovanog Spartaka iz Volgograda, a kotorski strateg je, uz asistenciju sugrađanina Mladena Klikovca, odveo mladi sastav do velikog trijumfa.

Ranije su, u okviru Kup takmičenja, poraženi Sintez iz Kazanja i moskovski Dinamo, a veliki rad kotorskog stratega, jenako tako, potvrđen je i u završnici državnog prvenstva kad je namučen Spartak koji je tek u majstorici, iskoristivši prednost domećeg plivališta, obezbijedio naslov prvaka.

"Smatralo se, pred početak sezone, da su Spartak i Sintez kvalitetniji sastavi od nas, međutim, prevashodno upornim radom uspjeli smo da, osvajanjem Kupa, iskažemo kvalitet. Oba takmičenja, ocijena je vaterpolo stručnjaka, učinili smo neizvjesnim, a samo finale Kupa je, ističe sportska javnost, bilo jedno od najzanimlivijih u Rusiji. Podmlađeni sastav, ozbiljno shvativši obaveze, prihvatio je određeni model igre, kvalitetno se treniralo, stoga i postignuti rezultati, iako nisu bili prioritet, nisu mogli da izostanu. Značajnu pomoć imao sam od Mladena Klikovca, dok su u bazenu iskusni Sergej Garbuzov, te Branko Peković, odlično predvodili mlade igrače", istakao je Zoran Maslovar.

Ostvareni uspjeh odjeknuo je u javnosti, o čemu svjedoči i prijem ekipe i stručnog štaba kod guvernatora Moskovske oblasti, radi uručivanja priznanja.

Bonus video: