Nikola Janović u Jugu!

Nezvanično, Janović je već postigao načelan dogovor sa klubom iz Gruža (dogovoreno je da potpiše dvogodišnji ugovor), a ostalo je samo da se saradnja ozvaniči i stavi na papir.
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.05.2011. 00:28h

U crnogorskim vaterpolo krugovima ova vijest je odjeknula kao bomba - kapiten crnogorske reprezentacije Nikola Janović od naredne sezone će igrati za dubrovački Jug!

Nezvanično, Janović je već postigao načelan dogovor sa klubom iz Gruža (dogovoreno je da potpiše dvogodišnji ugovor), a ostalo je samo da se saradnja ozvaniči i stavi na papir. Očekuje se da se to dogodi narednih dana, tačnije, samo se čekalo da Jug završi finalnu seriju plej-ofa protiv Primorja. Kako je Jug sinoć osvojio titulu prvaka Hrvatske (slavio sa 3:1 u pobjedama), Janović možda već danas postane novi član „jugaša”.

Jugova želja da dovede Janovića nije novost, isti slučaj je bio i prošlog ljeta, ali je rođeni Kotoranin odlučio da ostane kod kuće i produži ugovor sa Jadranom na još godinu.

Sada je, međutim, sve došlo na svoje - nema nijedne prepreke da postane novi član kluba iz Dubrovnika. Za starijeg od braće Janović je zainteresovan i Posilipo (prije povratka u Novi je igrao tri godine za tim iz Napulja), ali je prelazak u Hrvatsku gotovo izvjestan, Italijani će morati da sačekaju neku drugu priliku...

Kapiten „crvenih ajkula” je ove sezone osvojio Jadransku ligu sa Jadranom, prošle je trofeju u regionalnom takmičenju dodao i titulu prvaka Crne Gore.

O mogućnosti da Janović pređe u Jug je juče pisala i „Slobodna Dalmacija”, koja navodi da je crnogorski vaterpolista želja čelnika Dubrovčana. Isti list navodi i da će najbolji igrač Juga Sandro Sukno na kraju sezone da pređe u Pro Reko.

Bonus video: